Naslovna Društvo Opštine iz regije podržale inicijativu za nabavku respiratora fočanskoj bolnici

Opštine iz regije podržale inicijativu za nabavku respiratora fočanskoj bolnici

-3.8 C
Foča

Inicijativu fočanskog Kriznog štaba za nabavku respiratora za Univerzitetsku bolnicu Foča podržale su opštine iz regije, čijim se stanovnicima pružaju zdravstvene usluge u ovoj ustanovi.

Načelnik opštie Foča Radisav Mašić kaže da je inicijativa naišla na dobar odjek, te da su svi načelnici sa kojima je razgovarao prihvatili da izdvoje sredstva za nabavku respiratora.

„Svi su jednodušno podržali inicijativu. Naišli smo na dobar odjek  u Kalinoviku, Višegradu, Rudom, Novom Goraždu, Rogatici. Nisam se uspio čuti sa načelnikom Čajniča, a vjerujem da će i oni podržati i da ćemo uspjeti da obezbijedimo više respiratora koji će našoj bolnici biti neophodni“, rekao je Mašić.

Na sastanku opštinskog Kriznog štaba navedeno je da je dobar odziv i među privrednicima, kojima će Univerzitetska bolnica zvanično uputiti dopis za učešće u solidarnoj nabavci respiratora.

Krizni štab je pozvao i sve Fočake koji žive u dijaspori da se uključe u ovu akciju.

Donatorska sredstva mogu se uplatiti na žiro račune Univerzitetske bolnice 562-006-81127924-02 i opštine Foča 562-006-00001712-12, oba u NLB banci, sa naznakom „pomoć u borbi protiv virusa korona“.

Na sjednici Kriznog štaba je navedeno da je sve više primjera solidarnosti i čovjekoljublja, te da su preduzeće Tehnogradnja, trgovinske radnje „Ostojić“ i „Savić“ i Kafe picerija „Mocart“ obezbijedili namirnice za 80 paketa hrane za socijalno ugrožene, dok je poljoprivrednik Milan Gagović podijelio tonu krompira i sto litara rakije starim licima u Foči i Ustikolini.

Poslednji tekstovi

U Foči otkriveno krijumčarenje najmanje 30.000 kutija cigareta

Na području Foče četiri lica su učestvovala u krijumčarenju najmanje 30.000 kutija cigareta iz Crne Gore u BiH, izbjegavajući mjere carinske kontrole,...

Policajci darovali krv

Policijski službenici Policijske uprave Foča povodom obilježavanja Dana policije Republike Srpske, a u skladu sa potrebama Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske,...

Civilna zaštita: Preduzeće „Izvor“ nadležno za dezinfekciju stubišta stambenih zgrada

Opštinski štab Civilne zaštite pozvao je građane koji imaju nedoumice u vezi sa čišćenjem i dezinfekcijom zajedničkih prostorija u stambenim zgradama da...

U prethodna tri mjeseca Foča postala bogatija za 30 beba

U prethodna tri mjeseca u Foči rođeno je 30 beba. U januaru smo postali bogatiji za pet, u februaru 16 i u...

Podjela maski penzionerima isključivo utorkom i petkom od 7.00 do 10.00

Iz Civilne zaštite podsjećaju lica starija od 65 godina da po zaštitnu masku u njihove prostorije mogu doći isključivo utorkom i petkom...