Насловна Друштво OŠ “Sveti Sava” : Đački sobičak za učenje i zabavu

OŠ “Sveti Sava” : Đački sobičak za učenje i zabavu

17 C
Foča

U OŠ „Sveti Sava“ u Foči otvorena je višenamjenska prostorija za učenike „sobičak“ u kojoj će osnovci kroz različite aktivnosti spojiti učenje i zabavu. Neobičan kutak nastao je u okviru istoimenog projekta koji je škola realizovala kroz poziv Centra za obrazovne inicijative „Step baj Step“, a u saradnji sa Srednjoškolskim centrom Foča.

Poput nastavnika i učitelja koji vrijeme prije i poslije nastave provode u školskoj zbornici, tako i đaci sada imaju svoj kutak, u kojem će kreativno iskoristiti slobodno vrijeme. Neće manjkati ni učenja, zanimljivih radionica i zabavnih aktivnosti.

Zadatak da osmisle kutak i izrade plan i program aktivnosti koje će se realizovati uspješno su obavile učenice Marija Lečić, Iva Simović i Ana Puhalo.

Sobičak foca osnovna skola sveti sava

-Sobičak je višenamjenska prostorija u kojoj ćemo kreativno iskoristiti svoje slobodno vrijeme. Prilagođena je našim potrebama, mi smo je i osmišljavali, pravili, od reciklažnog materijala sastavljali rekvizite. Tu ćemo provoditi naše slobodno vrijeme, imati zanimljive radionice, društvene igre, tu nam je i kutak za ljubitelje knjige, nauke, crtanja, čajanke i pričaonice-pojasnile su učenice.

Pomoć u opremanju kutka i izradi plana aktivnosti osnovcima su pružili fočanski srednjoškolci. I oni će uskoro u Srednjoškolskom centru otvoriti svoj „sobičak“.

-Zajedno smo radili, pomagali jedni drugima, kako je i predviđeno projektom. Mi ćemo uskoro otvoriti svoj sobičak, osnovci će nam biti naši gosti, a to će biti kutak koji je multifunkcionalan i u kome ćemo moći da koristimo slobodno vrijeme na društveno koristan način-rekao je srednjoškolac Nenad Lučić:

OŠ „Sveti Sava“ do sada je sa Centrom za obrazovne inicijative „Step baj Step“ realizovala niz projekata uvodeći brojne novine u nastavi i vannastavnim aktivnostima. Prva su škola u Srpskoj, a peta u BiH, koja je dobila višenamjenski “sobičak” za učenike.

-Do sobička smo došli putem javnog poziva Centra za obrazovne inicijative “Step baj step” na koji smo aplicirali u saradnji sa našim Srednjoškolskim centrom. Drago nam je da smo zajedno uspjeli u tome. Bilo je neophodno da djeca imaju neki svoj prostor, a sada se baš pokazalo koliko to njima znači-rekla je direktorka škole, Jelena Čančar.

Zajedničko učenje, rad na domaćim zadacima, prikupljanje reciklažnog materijala i izrada zanimljivih predmeta, radionice o zdravoj ishrani, kulinarstvu, pravljenje kolačića, bavljenje naukom, čitanje knjiga, samo su dio pripremeljenog plana aktivnosti koji će učenici realizovati tokom školske godine u svom dugo željenom neobičnom kutku.

 

Последњи текстови

Девет новозаражених у Фочи

У посљедња 24 часа у Републици Српској извршено је тестирање 580 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 119 особа, саопштено...

Сутјеска дочекује Слогу на старту Прве лиге Републике Српске

На отварању Прве лиге Републике Српске, која би требало да почне 8. августа, фудбалери Сутјеске на свом терену састаће се са добојском...

Одобрена средства ИРБ-а за реконструкцију Дома здравља Фоча

Влада Републике Српске одобрила је општини Фоча 86.738 марака за реконструкцију и санацију зграде фочанског Дома здравља. Општина Фоча...

„Трачак наде“: Донирана опрема за побољшање способности особа са потешкоћама

Захваљујући њемачкој невладиној организацији АСБ, Удружење „Трачак наде“ Фоча добило је опрему, коју ће користити особе са инвалидитетом, а која служи да...

Кривичне пријаве за оне који не поштују мјере заштите од короне

Са данашње сједнице Општинског штаба за ванредне ситуације у Фочи поручено је да ће општинска инспекција уз асистенцију полиције појачати надзор кућне...