Насловна Друштво Основци симболичним поклонима обрадовали слијепе и слабовиде

Основци симболичним поклонима обрадовали слијепе и слабовиде

13.5 C
Foča

Поводом новогодишњих и божићних празника чланови Савјета ученика Основне школе „Свети Сава“ уручили су симболичне поклоне члановима Међуопштинске организације слијепих и слабовидих Фоче, Калиновика и Чајнича.

Како би уљепшали празничне дане онима којима је то потребно, кроз децембарску акцију, основци су прикупили слаткише и воће.

– Из године у годину трудимо се да обрадујемо људе поводом празника. Симболичним поклонима, који представљају мали знак пажње, ове године жељели смо да пружимо подршку члановима Удружења слијепих и слабовидих- рекла је чланица Савјета ученика Основне школе „Свети Сава“, Анђела Вуковић.

Предсједник Удружења, Дара Ђајих истакла је захвалност најмлађим суграђанима, наводећи да је хумани чин фочанских основаца охрабрује.

-Много нам значи посјета основаца. Чињеница да су се дјеца сјетила особа којима је потребна помоћ говори много. Ученици Основне школе „Свети Сава“ и раније су посјећивали и помагали наше чланове и могу да кажем да су ученици ове школе први основци који су се укључили у акције помоћи нашем Удружењу- рекла је Ђајићева.

Ђајићева је позвала све хумане људе који желе да помогну члановима Удружења слијепих и слабовидих, који живе на ивици егзистенције, да то учине до краја децембра, позивом хуманитарног броја 1433 и на тај начин дарују једну марку.

Међуопштинска организација слијепих и слабовидих Фоче, Калиновика и Чајнича окупља 30 чланова старије животне доби, од којих је 25 из Фоче.

Посљедњи текстови

Почиње наплата паркинга у ужем центру Фоче

У ужем центру Фоче од четвртка, 14. јула, почиње наплата паркинга на јавним паркиралиштима у двије зоне наплате, саопштено је из предузећа...

У суботу вакцинација против вируса корона без претходног заказивања

У Универзитетској болници Фоча у суботу, 9. јула, биће настављена вакцинација против вируса корона без претходног заказивања. Имунизација ће...

ПУ Фоча: Прије одласка на одмор заштитити имовину

Полицијска управа Фоча позвала је грађане да у сезони годишњих одмора посебну пажњу посвете заштити своје имовине током дужег одсуства, те на...

Миљевина сутра од 9,00 до 15,00 без струје

Подручја Миљевине, Јелеча, Кратина, Оцркавља и Метвина биће без струје сутра од 9,00 до 15,00 часова, најављено је из фочанске Електродистрибуције.

ОО ДЕМОС-а Фоча: Изабрани кандидати за опште изборе

На општим изборима у октобру кандидати Демократског савеза за посланике у Народној скупштини Републике Српске у изборној јединици девет биће Марија Милановић...