Насловна Друштво Основци симболичним поклонима обрадовали слијепе и слабовиде

Основци симболичним поклонима обрадовали слијепе и слабовиде

10.3 C
Foča

Поводом новогодишњих и божићних празника чланови Савјета ученика Основне школе „Свети Сава“ уручили су симболичне поклоне члановима Међуопштинске организације слијепих и слабовидих Фоче, Калиновика и Чајнича.

Како би уљепшали празничне дане онима којима је то потребно, кроз децембарску акцију, основци су прикупили слаткише и воће.

– Из године у годину трудимо се да обрадујемо људе поводом празника. Симболичним поклонима, који представљају мали знак пажње, ове године жељели смо да пружимо подршку члановима Удружења слијепих и слабовидих- рекла је чланица Савјета ученика Основне школе „Свети Сава“, Анђела Вуковић.

Предсједник Удружења, Дара Ђајих истакла је захвалност најмлађим суграђанима, наводећи да је хумани чин фочанских основаца охрабрује.

-Много нам значи посјета основаца. Чињеница да су се дјеца сјетила особа којима је потребна помоћ говори много. Ученици Основне школе „Свети Сава“ и раније су посјећивали и помагали наше чланове и могу да кажем да су ученици ове школе први основци који су се укључили у акције помоћи нашем Удружењу- рекла је Ђајићева.

Ђајићева је позвала све хумане људе који желе да помогну члановима Удружења слијепих и слабовидих, који живе на ивици егзистенције, да то учине до краја децембра, позивом хуманитарног броја 1433 и на тај начин дарују једну марку.

Међуопштинска организација слијепих и слабовидих Фоче, Калиновика и Чајнича окупља 30 чланова старије животне доби, од којих је 25 из Фоче.

Последњи текстови

СШЦ Фоча: Расадничарима стипендија од 100 КМ мјесечно

Занимање расадничар након више година враћа се у Средњошколски центар Фоча и то као дефицитарно, па ће ученици који ове године упишу...

Прикупљање потписа против изградње хидроелектрана на фочанским ријекама

Неформална група грађана Фоче „Сачувајмо ријеке Фоче“ организује прикупљање потписа против изградње хидроелектрана на ријеци Бјелави и осталим ријекама на територији општине.

Мјештани: Не дамо Бјелаву и Малу Бјелаву

Почетком априла фочанско предузеће „Србињепутеви“ започело је припремне радове на изградњи мини хидроцентрала Бјелава и Мала Бјелава на истоименој ријеци што је...

ОО СДС Фоча: Изјаве Бегије Смајић вријеђају припаднике српског народа

У саопштењу достављеном медијима ОО СДС-а Фоча наводи се да је на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске чија је тема била...

Осумњичен да је намјерно возилом ударио пјешака

Фочанска полиција ухапсила је мушкарца чији су иницијали М.Н. из Фоче који је возилом задао тешке повреде суграђанину са иницијалима М.Н, саопштено...