Насловна Друштво Otvaranje Aladža džamije: Instrukcije o kretanju posjetilaca

Otvaranje Aladža džamije: Instrukcije o kretanju posjetilaca

0.8 C
Foča

Organizacioni odbor svečanog otvaranja Aladže džamije u Foči uputio je više instrukcija za sve one koji u subotu, 4.maja. 2019. planiraju prisustvovati ceremoniji, saopšteno je iz ovog Odbora.

Svi autobusi koji se kreću ka Foči iz pravca Sarajeva i iz pravca Goražda, nakon što putnike ostave na ulazu u grad, biće upućeni prema Ustikolini gdje će ih lokalna policija smjestiti na predviđene parkinge.

U povratku autobusi će se zaustavljati na proširenju kod željeznog mosta na Drini tj. na ulazu u grad iz pravca Goražda i tu će se putnici ukrcavati.

Iz Organizacionog odbora mole sve vozače koji ne poznaju prigradske i gradske zone Foče da slijede uputstva redara i policije, koji će im pomoći da nađu adekvatan parking.

Organizacioni odbor je predvidio da će se mala vozila parkirati na parkingu kod Kazneno-popravnog zavoda, na desnoj strani Drine, na parkingu kod bivše čarapare, na lijevoj strani Drine u blizini željeznog mosta, te između dva mosta duž magistralnog puta Foča-Goražde, na pravcu iz Sarajeva i na pravcu iz Goražda.

Preporuka za Fočake je da parkiraju kod Ribarskog restorana, zbog poznavanja lokacije, kako bi olakšali gostima iz drugih gradova.

Parking za uniformisane službenike Islamske zajednice osiguran je kod bivše medrese Mehmed-paše Kukavice i u krugu Perućice. U gradu će biti posebni redari koji će ta lica i vozila usmjeravati na ove lokacije.

Osim toga kako bi se izbjegle gužve do same Aladža džamije mogu doći samo vozila pod pratnjom, vozila sa VIP oznakom (diplomatski kor, gosti iz inostranstva) i vozila sa PRESS oznakom.

Organizacioni odbor posebno skreće pažnju da će vozila kroz glavnu ulicu bez navedenih oznaka biti isključena ili preusmjerena na predviđene parking lokacije.

U harem džamije, tokom trajanja oficijelnog dijela programa, mogu ući lica sa zvaničnim pozivnicama, kao i lica sa jednom od akreditacija Organizacionog odbora (organizator, protokol, tehnička podrška, press..). Svi ostali će biti smješteni na prostor parka. Nakon završetka zvaničnog dijela programa svi posjetioci imaće priliku da klanjaju u džamiji i da je obiđu. Ukoliko u vrijeme podne-namaza bude padala kiša, organizovaće se klanjanje u džematu po grupama za sve posjetioce, saopšteno je iz Organizacionog odbora.

S obzirom da se očekuje veliki broj gostiju, među kojima su i brojni domaći i međunarodni zvaničnici, Organizacioni odbor apeluje na sve goste ceremonije da poštuju instrukcije redara i službenog osoblja i još jednom ih moli za razumijevanje i saradnju kako bi ovaj događaj protekao dostojanstveno i u najboljem redu. Takođe, OO napominje da se svi gosti u svakom trenutku mogu obratiti bilo kome od službenih osoba za pomoć i podršku.

Na kraju iz Organizacionog odbora napominju sve goste da KDZ pregled lokaliteta počinje u 7:00 i da će završiti do 8:30. KDZ pregledom će biti obuhvaćena i vozila akreditovanih TV kuća i njihova reportažna kola.

Последњи текстови

Јануарске свечаности: Вечерас представа „Цигани, идемо“

Представа  „Цигани, идемо“ Аматерског позоришта Фоча биће изведена вечерас , у 19.00 часова, у Градском позоришту Фоча. Ова драма,...

Облачно и вјетровито, послијеподне киша

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати промјенљиво до претежно облачно и вјетровито вријеме, послијеподне мјестимично са кишом, а у...

Повећан број пацијената са симптомима респораторних вирусних инфекција

Протеклих дана у Дому здравља у Фочи повећан је број пацијената који се јављају са симптомима респораторних вирусних инфекција. Како су...

Утврђен термин седмог ОК феста на Тјентишту

Седмо издање музичког фестивала Нектар ОК фест биће одржано на Тјентишту од 17. до 19. јула ове године, саопштили су данас организатори.

У понедјељак књижевно вече са Нелетом Карајлићем

У Градском позоришту у Фочи у понедјељак, 3. фебруара биће одржано књижевно вече са Нелетом Карајлићем. Познати музичар, композитор и писац...