Naslovna Sport Partizan i Budućnost otvaraju 12. Fudbal frends

Partizan i Budućnost otvaraju 12. Fudbal frends

0 C
Foča

U prvom meču 12. Međunarodnog turnira Fudbal frends u Foči danas od 16.00 časova igraće beogradski „Partizan“ i podgorička „Budućnost“. Žrebom je odlučeno da u drugom četvertfinalnom susretu, od 17,30, snage odmjere mlade selekcije Rijeke i domaće Sutjeske.

U derbiju prvog dana takmičenja, „Crvena zvezda“ će, od 19,15, igrati sa rumunskom „Steauom“, dok se u posljednjem četvrtfinalu, od 20,45, sastaju „Željezničar“ i „Maribor“.

parovi

Eventualni “večiti derbi”, koji bi u Foči posebno obradovao armiju navijača dva beogradska kluba,  moguć je posljednjeg dana turnira, u finalu ili u utješnom dijelu turnira.

Beogradski crno-bijeli prvi put učestvuju na Fudbal frendsu. „Impresionirani smo dočekom i uslovima i nadamo se da ćemo od ove godine stalno dolaziti u Foču. Došli smo sa mlađom generacijom, jer nam je starija na turniru u Mađarskoj. Očekujemom dobro druženje, da naši igrači upoznaju drugare iz drugih država i da odmjere snage, a rezultat nam je najmanje bitan“, rekao je trener u Omladinskoj školi FK „Partizan „ Nebojša Nešković.

partizan pres

Predstavnik „Steaue“ Alberto Sarbu izjavio je da je ovaj klub došao u Foču da pobijedi u svakoj utakmici. „Ovo takmičenje je veoma važno za mlade igrače i nadamo se kvalitetnom fudbalu“, rekao je  Sarbu.

cz stet

Trener „Crvene zvezde“ Nebojša Stamenković ističe da ovaj klub uvijek ima velike ambicije, te da u meču sa Rumunima očekuju da će publika u Foči uživati. „ Ovo je prvi susret dva evrospka šampiona. Očekujemo dobru takmičarsku utakmicu“, izjavio je Stamenković.

pres 3

Trener juniora „Rijeke“ Mijo Dadić kaže da imena učesnika ne dozvoljavaju opuštanje ni u jednom meču. „Imamo maksimalno poštovanje prema svima. Međutim, Rijeka je u zadnjih nekoliko godina dostigla visok nivo, tako da se nikog ne bojimo, a i nas drugi respektuju“, rekao je Dadić.

Trener „Budućnosti“ Vojislav Pejović obećava dobro izdanje dvostrukog osvajača Fudbal frendsa. „ Na startu igramo sa možada favoritom, vidjećemo. Partizan je na glasu u staroj Jugoslaviji i Evropi, ali ćemo se potruditi da pružimo otpor koji dolikuje dvostrukom pobjedniku turnira u Foči. Fudbal frends je na izuzetno visokom nivou i mi bismo sigurno ovdje došli i da nismo pozvani“, rekao je Pejović.

pres 2

Nakon višegodišnje pauze, u Foči je ponovo ekipa „Maribora“. „Došli smo da prezentujemo svoj klub i Sloveniju i nadam se da ćemo opravdati poziv domaćina, Naši momci su spremni da pokažu moderan nogomet“, rekao je trener „Maribora“ Milan Žurman.

Trener „Željezničara“ Fadil Žerić pohvalio je organizaciju turnira. „ Naš klub uvijek sa radošću dolazi u Foču“, rekao je Žerić.

pres 1

Ekipu „Sutjeske“ ove godine predvodi trener Dalibor Rašević. „ Nama je čast što smo organizatori ovog prestižnog turnira. Svim učesnicima želimo puno sreće, a mi ćemo se kao domaćini potruditi da se pokažemo u najboljem svjetlu“, rekao je Rašević.

 

Predsjednik Organizacionog odbora turnira Radisav Mašić rekao je da je sve učinjeno da turnir protekne u najboljem redu. „ Fudbal frends je više od igre, druženje, prijateljstvo, nešto što ostaje kao trajna uspomena i želja svim učesnicima da se vraćaju u Foču i kad prestanu da igraju“, rekao je Mašić.

 

Poslednji tekstovi

Mladi Fočaci poručili: Nasilje nad ženama da se ne prećutkuje, već da se reaguje

Međunarodna organizacija za migracije IOM organizovala je danas u Foči „Narandžastu šetnju“ kao vid podrške ženama žrtvama nasilja, a u okviru kampanje...

Šetnja u znak podrške žrtvama nasilja

Mladi okupljeni kroz projekat "Podrška mladima u lokalnim zajednicama BiH" koji implementira Međunarodna organizacija za migracije u nedjelju, 29. novembra šetaju Fočom...

Voće i sokovi za Bolnicu od Kladionica “Mocart”

Sportske kladionice “Mocart” poklonile su Univerzitetskoj bolnici Foča vitaminske pakete, tačnije svježe voće i sokove, za ljekare i medicinske sestre i tehničare...

Anketiranje poljoprivrednih gazdinstava

Republički zavod za statistiku vršiće od 1. do 15. decembra 2020. godine, na području opštine Foča, kao i na teritoriji cijele Republike...

Počeo Božićni post

Za pravoslavne vjernike danas je počeo četrdesetodnevni Božićni post, koji prethodi najradosnijem hrišćanskom prazniku Roždestvu Hristovom - Božiću. Priprema...