Насловна Друштво Pažnju usmjeriti na bezbjednost djece u saobraćaju

Pažnju usmjeriti na bezbjednost djece u saobraćaju

32.1 C
Foča

Stanje bezbjednosti na području opštine Foča je zadovoljavajuće, ocijenjeno je danas na sjednici Foruma za bezbjednost kojoj su pristustvovali predstavnici policije i lokalne zajednice.

U periodu od januara do jula ove godine broj krivičnih djela na području koje pokriva Policijska uprava Foča smanjen je za 29 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Smanjuje se broj narušavanja javnog reda i mira,  broj saobraćajnih nezgoda, a u narednom periodu neophodno je povećati bezbjednost svih učesnika u saobraćaju, naročito djece pred polazak u školu.

-Posebnu pažnju u narednom periodu policija će usmjeriti na bezbjednost djece u saobraćaju, a uključeni smo u republičku akciju  “Zaštitimo djecu u saobraćaju” koja će trajati sve do 20.septembra, kada će biti pojačano prisustvo policije u i oko škola, kao i na pristupnim putevima s ciljem što bezbjednijeg početka nove školske godine-rekao je zamjenik načelnika Policijske uprave Foča, Radenko Vasiljević.

Na Forumu je istaknuto  da je je zajedničkim angažmanom policije i opštine u proteklom periodu urađeno dosta kako bi se povećala bezbjednost saobraćaja u gradu, ali da je neophodno nastaviti preventivne mjere i akcije. Skrenuta je pažnja na problem parkiranja, kao i radno vrijeme ugostiteljskih objekata.

-I dalje ima problema, kada je u pitanju bezbjednost saobraćaja, sa neprilagođenom brzinom, pa čak i vožnjom u alkoholisanom stanju. Veliki problem u gradu prave vozači koji se parkiraju ponekad gdje stignu, nerijetko nerijetko i kod kontejnera. Zatraženo je i da se preispita odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata.  Poseban akcenat je bio na pripremi za početak školske godine i bezbjednosti djece u saobraćaju, a tu je neophodna stalna kontrola policije– istakao je zamjenik načelnika opštine Foča, Zoran Elez.

U narednom periodu biće dodatno uređena horizontalna i vertikalna signalizacija na području opštine, dok će Teritorijalna vatrogasna jedinica oprati i urediti školska dvorišta.

Посљедњи текстови

СНСД Фоча: Три кандидата за посланике на предстојећим изборима

На предстојећим Општим изборима кандидати општинског одбора Савеза независних социјалдемократа Фоча за посланике у Народној скупштини Републике Српске биће Ненад Лаловић и...

Град уништио усјеве у Закмуру

           Фото: Илустрација Невријеме које је јуче захватило подручје Закмура нанијело је огромну штету на усјевима и воћњацима.

Аква парк “Ушће”: Базени од сутра раде од 9,00

Базени Аква парка „Ушће“ у Фочи од сутра ће радити од 9,00 до 19,00 часова. Како је саопштила Управа...

Због обиљежавања паркинг простора уклонити возила из Шантићеве улице

Општинско Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове саопштило је да су за сутра планирани радови на обиљежавању паркинг простора у Шантићевој...

Нова туристичка атракција у Фочи

Нови туристички производ Фоче је вожња Дрином кајацима и кануима. То је данас промовисано организацијом „Кајак кану Дрина феста“, чиме се жељело...