Насловна Друштво Пекарама радно вријеме до 18.00 часова

Пекарама радно вријеме до 18.00 часова

28 C
Foča

Због увођења полицијског часа у Републици Српској, Кризни штаб општине Фоча донио је данас одлуку о ограничењу радног времена свих пекара до 18.00 часова. Продавнице личне хигијене и  прехрамбених производа радиће до 18.00 часова, односно викендом до 13.00.

Кризни штаб је разматрао могућности помоћи за лица старија од 65 година, којима је, одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације, потпуно забрањено кретање.

-Позивамо пензионере чија дјеца нису ту и који немају могућност да их неко други од родбине снабдијева основним животним намирницама да се јаве Oпштинском штабу Цивилне заштите, Црвеном крсту или Центру за социјални рад, чији ће волонтери доћи да им помогну- рекао је начелник општине Фоча Радисав Машић.

Он је додао да Кризни штаб размишља и о могућности да се старијима од 65 година одреди вријеме за куповину у продавницама.

-Због одлуке према којој је потпуно забрањен излазак старијима од 65 година, на данашњој сједници нисмо могли да омогућимо излазак старијима од 65 година, јер су нам потребне консултације са Републичким штабом за ванредне ситуације-рекао је Машић.

Он је апеловао на грађане да поштују изолацију и да пријављују неодговорне који не поштују изречене мјере изолације.

-Адресе за пријаву неодговорних грађана су Полицијска управа Фоча и Комунална полиција. Они су задужени да интервенишу по пријавама. Добро би било да не буде оних који се не придржавају изречених мјера, јер ћемо убудуће објављивати њихова имена, тако да ћемо их изложити непријатној ситуацији, а не бисмо хтјели да то радимо. Молимо их да у интересу свог здравља и здравља свих људи поштују мјере изолације- рекао је Машић.

Дезинфекција јавних површина на територији општине је завршена, а грађанима је упућен апел да наставе да одржавају како личну, тако и хигијену властитих простора.

-Практично смо завршили дезинфекцију. Завршен је цијели град, Брод на Дрини, Миљевина , а сада је потребно да Заједнице етажних власника одржавају чистоћу. Нема потребе за новом дезинфекцијом до евентуалне појаве неких већих размјера епидемије-рекао је Машић.

Грађанима је препоручено да користе заштитне маске, уз обавезу да избјегавају кретање у већим групама, поштујући социјалну дистанцу и раније донесене мјере, уз апел да неконтролисано не купују намирнице.

На састанку је истакнуто да су грађани Фоче поштовали одлуку о забрани кретања од 20.00 часова, до 5.00 часова наредног дана.

Посљедњи текстови

Бригу о оралном здрављу почети од малих ногу

Брига о оралном здрављу треба да почне од најраније животне доби, како би се обољења зуба спријечила и излијечила на вријеме, поручено...

Челебићи и Мештревац сутра без струје

Подручје Челебића и Мештревца сутра ће бити без напајања електричном енергијом у временском периоду од 10.00 до 14.00 часова.

ЦКИ Фоча: Школа сликања за љубитеље умјетности

Центар за културу и информисање организовао је радионицу „Школа сликања“ у којој су учествовали ученици фочанских основних и средњих школа, као и...

Без струје сутра дио Доњег Поља

Без струје ће сутра од 9 до 15 часова бити дио Доњег Поља иза бензинске пумпе, у улицама Дејтонска и Младе Босне.

Прослављена крсна слава спомен-цркве у Горњој Јошаници

Светом литургијом и славским обредом спомен-црква Светих Ћирила и Методија у Горњој Јошаници прославила је своје небеске заштитнике. Бројни православни вјерни народ...