Насловна Хроника Пиротехника изазвала пожар – Полиција поново упутила апел грађанима

Пиротехника изазвала пожар – Полиција поново упутила апел грађанима

12 C
Foča

Више малољетних лица бацили су данас пиротехничка средства у једну од стамбених зграда у Карађорђевој улици што је изавало пожар који су морали да локализују фочански ватрогасци.

Како је Радио Фочи саопштено из Полицијске управе Фоча против малољетних лица биће поднесен Захтјев за покретање прекршајног поступка за прекршај  „Употреба пиротехничких средстава“  према Закону о јавном реду и миру.

-Полицијски службеници  Полицијске управе Фоча  око 14.50 часова извршили су увиђај у стамбеној згради Карађорђевој у Фочи гдје је НН лице или више њих бацило пиротехничко средство у стубиште стамбене зграде због чега је настао пожар.  Пожар је локализован од стране припадника Ватрогасне јединице Фоча, а увиђај је извршен од стране инспектора за експлозивне материје и заштиту од пожара-саопштено је из ПУ Фоча.

У саопштењу се додаје да је полиција је оперативним радом на терену и брзом интервенцијом утврдила да су пиротехничка средства употребила малољетна лица и према њима ће бити предузете мјере сходно законским овлаштењима.

Из Полицијскe управа Фоча  још једном је упућен апел свим грађанима општине Фоча да новогодишње и божићне празнике прославе на миран и достојанствен начин и да не користе пиротехничка средства на мјестима гдје се окупља већи број грађана, као ни у затвореним просторијама.

-Посебну пажњу скрећемо родитељима да дјецу упознају са могућим посљедицама нестручне употребе пиротехнике, да „петарде нису играчке“  и да је само секунд непажње довољно да се поквари дјетињство, а да  родитељи односно старатељи сносе одговорност за поступке малољетника-подсјећају из ПУ Фоча.

Последњи текстови

Почела реконструкција Светосавске улице

Предузеће „Србињепутеви“ почело је прву фазу реконструкције Светосавске улице у Фочи која подразумијева замјену ивичњака и асфалтирање коловоза у дужини од 210...

Нови пројекат- Реконструкција водоводне мреже у Миљевини

Општина Фоча је обезбиједила нови пројекат реконструкције водоводне мреже у Миљевини , који је саставни дио друге фазе реконструкције водовода.Међународни експертски тим...

Фоча и Плужине ће заједно унаприједити систем заштите и спасавања

Спасилачке службе Фоче и Плужина заједно ће унаприједити систем заштите и спасавања у пограничном појасу, истакнуто је на другом координационом састанку за...

Општина помаже пчеларима

Удружење пчелара „Полен“ Општина Фоча помоћи ће са 6.000 КМ, саопштено је из локалне управе. Пчеларима је ова година...

Исплаћене по двије стипендије студентима

Фочанским студентима данас су исплаћене по двије стипендије из буџета општине. -Због пандемије вируса корона дошло је до благог...