Насловна Хроника Пиротехника изазвала пожар – Полиција поново упутила апел грађанима

Пиротехника изазвала пожар – Полиција поново упутила апел грађанима

-2 C
Foča

Више малољетних лица бацили су данас пиротехничка средства у једну од стамбених зграда у Карађорђевој улици што је изавало пожар који су морали да локализују фочански ватрогасци.

Како је Радио Фочи саопштено из Полицијске управе Фоча против малољетних лица биће поднесен Захтјев за покретање прекршајног поступка за прекршај  „Употреба пиротехничких средстава“  према Закону о јавном реду и миру.

-Полицијски службеници  Полицијске управе Фоча  око 14.50 часова извршили су увиђај у стамбеној згради Карађорђевој у Фочи гдје је НН лице или више њих бацило пиротехничко средство у стубиште стамбене зграде због чега је настао пожар.  Пожар је локализован од стране припадника Ватрогасне јединице Фоча, а увиђај је извршен од стране инспектора за експлозивне материје и заштиту од пожара-саопштено је из ПУ Фоча.

У саопштењу се додаје да је полиција је оперативним радом на терену и брзом интервенцијом утврдила да су пиротехничка средства употребила малољетна лица и према њима ће бити предузете мјере сходно законским овлаштењима.

Из Полицијскe управа Фоча  још једном је упућен апел свим грађанима општине Фоча да новогодишње и божићне празнике прославе на миран и достојанствен начин и да не користе пиротехничка средства на мјестима гдје се окупља већи број грађана, као ни у затвореним просторијама.

-Посебну пажњу скрећемо родитељима да дјецу упознају са могућим посљедицама нестручне употребе пиротехнике, да „петарде нису играчке“  и да је само секунд непажње довољно да се поквари дјетињство, а да  родитељи односно старатељи сносе одговорност за поступке малољетника-подсјећају из ПУ Фоча.

Посљедњи текстови

СО Фоча: Нацрт буџета од 11.850.000 КМ упућен у јавну расправу

Одборници Скупштине општине Фоча усвојили су нацрт буџета за ову годину у износу од 11.850.000 КМ и упутили га у јавну расправу,...

Одиграна представа „Идентитлук“

Представа „Идентитлук“ у режији Тање Милетић Оручевић одиграна је у Градском позоришту Фоча. Представа је ауторски пројекат Студија за изведбене умјетности, Народног...

Нацрт буџета Фоче пред одборницима

Одборници Скупштине Фоча разматраће нацрт буџета општине за 2021. годину у износу од 11.850.000 КМ на сједници која је заказана за сутра.

Расписан јавни позив за додјелу признања општине Фоча

Скупштина општине Фоча расписала је јавни позив за достављање приједлога за додјелу награда и признања ове локалне заједнице поводом 9. маја -...

Спортска година у знаку короне и тениса, награде за Фундупа и ТК “Фоча”

Тенисер Срђан Фундуп и Тениски клуб „Фоча“, чији је Фундуп члан, проглашени су за најбољег фочанског спортисту и најбољи спортски колектив у...