Насловна Хроника Пиротехника изазвала пожар – Полиција поново упутила апел грађанима

Пиротехника изазвала пожар – Полиција поново упутила апел грађанима

-1.1 C
Foča

Више малољетних лица бацили су данас пиротехничка средства у једну од стамбених зграда у Карађорђевој улици што је изавало пожар који су морали да локализују фочански ватрогасци.

Како је Радио Фочи саопштено из Полицијске управе Фоча против малољетних лица биће поднесен Захтјев за покретање прекршајног поступка за прекршај  „Употреба пиротехничких средстава“  према Закону о јавном реду и миру.

-Полицијски службеници  Полицијске управе Фоча  око 14.50 часова извршили су увиђај у стамбеној згради Карађорђевој у Фочи гдје је НН лице или више њих бацило пиротехничко средство у стубиште стамбене зграде због чега је настао пожар.  Пожар је локализован од стране припадника Ватрогасне јединице Фоча, а увиђај је извршен од стране инспектора за експлозивне материје и заштиту од пожара-саопштено је из ПУ Фоча.

У саопштењу се додаје да је полиција је оперативним радом на терену и брзом интервенцијом утврдила да су пиротехничка средства употребила малољетна лица и према њима ће бити предузете мјере сходно законским овлаштењима.

Из Полицијскe управа Фоча  још једном је упућен апел свим грађанима општине Фоча да новогодишње и божићне празнике прославе на миран и достојанствен начин и да не користе пиротехничка средства на мјестима гдје се окупља већи број грађана, као ни у затвореним просторијама.

-Посебну пажњу скрећемо родитељима да дјецу упознају са могућим посљедицама нестручне употребе пиротехнике, да „петарде нису играчке“  и да је само секунд непажње довољно да се поквари дјетињство, а да  родитељи односно старатељи сносе одговорност за поступке малољетника-подсјећају из ПУ Фоча.

Последњи текстови

Изложба фочанских средњошколаца: Рециклажом до умјетности

Да се отпад и материјали из природе могу претворити у нешто лијепо и корисно, изложбом скулптура израђених од рециклираног материјала показали су фочански средњошколци....

Јединствена фочанска природа на екранима Мадрида

Видео Туристичке организација Републике Српске „Ништа пуно али пуно више“ (Nothing much but much more) освојио је гран-при за најбољи туристички филм...

У недјељу откривање бисте професору Мићу Машићу

У Средњошколском центру у Фочи, у недјељу ће свечано бити откривена биста покојног професора Мића Машића, саопштено је из ове установе.

У недјељу Светосавска академија- златник за прву бебу

Општина Фоча и Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“, већ традиционално, уочи Савиндана, у недјељу 26. јануара, у Градском позоришту организоваће Светосавску академију.

Претежно сунчано

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно сунчано, а увече се очекује наоблачење. Вјетар ће...