Naslovna Hronika Pirotehnika izazvala požar – Policija ponovo uputila apel građanima

Pirotehnika izazvala požar – Policija ponovo uputila apel građanima

-2 C
Foča

Više maloljetnih lica bacili su danas pirotehnička sredstva u jednu od stambenih zgrada u Karađorđevoj ulici što je izavalo požar koji su morali da lokalizuju fočanski vatrogasci.

Kako je Radio Foči saopšteno iz Policijske uprave Foča protiv maloljetnih lica biće podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za prekršaj  „Upotreba pirotehničkih sredstava“  prema Zakonu o javnom redu i miru.

-Policijski službenici  Policijske uprave Foča  oko 14.50 časova izvršili su uviđaj u stambenoj zgradi Karađorđevoj u Foči gdje je NN lice ili više njih bacilo pirotehničko sredstvo u stubište stambene zgrade zbog čega je nastao požar.  Požar je lokalizovan od strane pripadnika Vatrogasne jedinice Foča, a uviđaj je izvršen od strane inspektora za eksplozivne materije i zaštitu od požara-saopšteno je iz PU Foča.

U saopštenju se dodaje da je policija je operativnim radom na terenu i brzom intervencijom utvrdila da su pirotehnička sredstva upotrebila maloljetna lica i prema njima će biti preduzete mjere shodno zakonskim ovlaštenjima.

Iz Policijske uprava Foča  još jednom je upućen apel svim građanima opštine Foča da novogodišnje i božićne praznike proslave na miran i dostojanstven način i da ne koriste pirotehnička sredstva na mjestima gdje se okuplja veći broj građana, kao ni u zatvorenim prostorijama.

-Posebnu pažnju skrećemo roditeljima da djecu upoznaju sa mogućim posljedicama nestručne upotrebe pirotehnike, da „petarde nisu igračke“  i da je samo sekund nepažnje dovoljno da se pokvari djetinjstvo, a da  roditelji odnosno staratelji snose odgovornost za postupke maloljetnika-podsjećaju iz PU Foča.

Poslednji tekstovi

Preduzetnici u Ulici Moma Kočovića nezadovoljni režimom saobraćaja

Kupci bi kupovali u Ulici Moma Kočovića, koju u posljednje vrijeme izbjegavaju, jer uz uredno plaćenu robu, nezaobilazno je i da plate kaznu zbog...

Odbojaši Maglića nisu uspjeli da izbore plej-of, poraz košarkaša u Zvorniku

Odbojkaši Maglića nisu uspjeli da izbore plasman u doigravanje za prvaka BiH, pošto su u posljednjem, 18. kolu Premijer lige BiH, pred podjelu lige...

NP „Sutjeska“ veliko gradilište- obnavljaju se devastirani paviljoni

Nacionalni park „Sutjeska“ ovih dana je veliko gradilište- u toku je obnova više turističkih objekata, koji su dugi niz godina bili devastirani i neupotrebljivi.

Fočanski speleospasioci na vježbi u Dubrovniku

Na poziv Hrtvatske gorske službe stanice Dubrovnik, pripadnici Speleospasilačke službe Republike Srpske, stanica Foča učestvovali su u subotu na vježbi "Zidine 2020"...

Lazarevo: Vodopropusna rešetka oštetila vozilo

U Ulici cara Lazara u Foči jutros je oštećen automobil kojem je, nailaskom na vodopropusnu rešetku, pukla guma i iskrivile se felna...