Насловна Друштво Počela izgradnja izletišta na Brionima

Počela izgradnja izletišta na Brionima

32.1 C
Foča

Prvi dan proljeća obilježio je početak radova na izgradnji izletišta kod Briona. Akciju je pokrenuo Omladinski pokret Foča, koji je i izradio projekat i prikupio dio sredstava za početne radove.

Mašine su danas krenule sa poravnavanjem terena. Za sada je primarni zadatak da se izgradi centralni objekat za 30 osoba, ističe predsednik OP Foča, Mladen Mandić.

– Izgradnja omladinskog izletišta je jedan od većih projekata koji je Omladinski pokret inicirao u svom radu. Moram se zahvaliti direktoru NP “Sutjeska”, Zoranu Čančaru, koji nam je izašao u susret i obezbijedio nam mašinu skip koja trenutno obavlja radove. Zahvalnost ide i Šumskom gazdinstvu Maglić i direktoru Spomenku Stojanoviću koji su nam obezbijedili dozvolu za korišćenje zemljišta. Iznos od 1.200KM dobili smo kroz projekat od fondacije SHL iz Sarajeva, a 1.000 KM trebamo da dobijemo i od Ministarstva za porodicu, omladinu i sport. Mnogo nam je pomogla i Opština Foča dajući nam materijal za centralni objekat i izletna mjesta, dok smo dio materijala dobili i od ŠG “Maglić”- kaže Mandić.

Pored centralnog objekta, u planu je da se izgradi i još 10 pomoćnih, tako da bi izletište na Brionima moglo da okupi oko 130 ljudi.

Ukupna vrijednost projekta je 18.000 KM, a do sada je prikupljeno oko 50 odsto sredstava u materijalu. U OP ističu da su lokalne firme i privrednici pokazali interesovanje za ovaj projekat i nadaju se da će im pomoći i u narednom periodu kako bi se već za 1. maj fočanska omladina mogla okupiti na novom izletištu.

Посљедњи текстови

СНСД Фоча: Три кандидата за посланике на предстојећим изборима

На предстојећим Општим изборима кандидати општинског одбора Савеза независних социјалдемократа Фоча за посланике у Народној скупштини Републике Српске биће Ненад Лаловић и...

Град уништио усјеве у Закмуру

           Фото: Илустрација Невријеме које је јуче захватило подручје Закмура нанијело је огромну штету на усјевима и воћњацима.

Аква парк “Ушће”: Базени од сутра раде од 9,00

Базени Аква парка „Ушће“ у Фочи од сутра ће радити од 9,00 до 19,00 часова. Како је саопштила Управа...

Због обиљежавања паркинг простора уклонити возила из Шантићеве улице

Општинско Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове саопштило је да су за сутра планирани радови на обиљежавању паркинг простора у Шантићевој...

Нова туристичка атракција у Фочи

Нови туристички производ Фоче је вожња Дрином кајацима и кануима. То је данас промовисано организацијом „Кајак кану Дрина феста“, чиме се жељело...