Насловна Друштво Počela pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, u Foči uskoro stacionarne kamere

Počela pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, u Foči uskoro stacionarne kamere

9 C
Foča

Foto: Ilustracija

Na putevima u Republici Srpskoj, od danas pa do nedelje, 18. avgusta provodiće se akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na prekoračenje brzine kretanja vozila, te vožnju pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Iz MUP-a podsjećaju da je lani najviše lica u saobraćaju smrtno stradalo u avgustu /25/, a u julu ove godine 18, što je za tri lica više nego u istom mjesecu prošle godine. Analize uzroka 20 saobraćajnih nezgoda u kojima je u julu i avgustu ove godine godine smrtno stradalo 25 lica, pokazuju da je najčešći uzrok bila nepropisna i neprilagođena brzina /45 odsto/, dok je u 21 odsto slučajeva utvrđeno prisustvo alkohola u krvi kod vozača.

MUP Srpske raspolaže sa dva vozila presretača koja evidentiraju prekršaje u saobraćaju na putevima Srpske, a pored njih brzinu kretanja vozila bilježe radari i stacionarne kamere.

Uskoro bi svaka policijska uprava trebala dobiti po jedno vozilo presretač pa tako i Policijska uprava Foča,  ali i više stancionarnih kamera koje će biti postavljene na putevima na području ove policijske uprave, rekao je nakon sastanka sa ministrom MUP-a Draganom Lukačem načelnik opštine Foča Radisav Mašić: „Sa ministrom smo razgovarali o tome da pojačamo kontrolu saobraćaja na našim magistralnim putevima i rekao nam je da će sve policijske uprave uskoro dobiti po jednog presretača, tako da će i naša policija imati presretača koji će raditi na putevima na području PU Foča. Osim toga sve policijske uprave, pa i Foča, dobiće više stacionarnih kamera koje će biti postavljene na više mjesta.

Mašić dodaje da je Opština spremna pomoći nabavku nadzornih kamera koje će biti postavljene na gradskim ulicama: „Te kamere bi trebale biti postavljene na gradskom prostoru. To su savremene kamere koje će moći registrovati  vozače i vozilo, da li je ono registrovano ili ne i biće postavljene na ključnim mjestima na ulasku u grad“, rekao je Mašić.

Iz MUP-a apeluju da se svi učesnici u saobraćaju i vozači pridržavaju propisa, brzinu kretanja prilagode uslovima i stanju na putevima i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Последњи текстови

Данас сунчано и топло

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити сунчано, вјетровито и топло вријеме, уз малу облачност и дневну температуру од 13...

Два нова случаја вируса корона у Српској, укупно 304

У Републици Српској регистрована су два нова случаја заразе вирусом корона, рекао је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

Три нова случаја заразе у Српској

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској регистрована су три нова случаја вируса корона, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите.

Полицијска управа Фоча обиљежила Дан полиције

Прислуживањем свијећа, одавањем помена испред спомен-обиљежја страдалим припадницима полиције Полицијска управа Фоча обиљежила је Дан полиције – 4. април.  

Епидемиолошка ситуација у Фочи под контролом

Епидемиолошка ситуација на подручју Фоче је задовољавајућа и под контролом. Нема обољелих од вируса корона, у кућној изолацији налазе се 53 лица,...