Насловна Друштво Počeli ljekarski pregledi djece za upis u školu

Počeli ljekarski pregledi djece za upis u školu

28 C
Foča

Upis djece u prvi razred u OŠ “Sveti Sava” obaviće se 18. i 19. aprila u vremenu od 08:00 do 15:00 časova u centralnoj školi, a upis djece u područno odjeljenje u Miljevini zakazano je za 17. april u vremenu od 10:00 do 12:00 časova.

Upis djece u OŠ „Veselin Masleša“ obaviće se 18. i 19. aprila od 09:00 do 15:00 časova u centralnoj školi, a u školi  na Brodu sa područnim odjeljenjem Mješaja 17. aprila od 10 do 13 časova. U područnoj školi na Popovom Mostu upis će se obaviti 16. aprila od 10:30 do 11:30 časova.

Pri upisu obavezno je dostaviti izvod iz matične knjige rođenih, ljekarsko uvjerenje i potvrdu o prebivalištu. Ukoliko je dijete pohađalo predškolsku ustanovu na uvid se daje i Knjiga za praćenje razvoja i učenja djeteta.

Prije upisa utvrđuje se zdravstvena sposobnost djeteta.

Ljekarski pregledi obavljaju se u Domu zdravlja u Foči svakim radnim danom od 01. do 18. aprila u terminu od 08:00 do 14:00 časova.

U prvi razred u školskoj 2019/20. godini upisuju se djeca koja zaključno sa 31. avgustom tekuće godine navršavaju šest godina.

Na zahtjev roditelja, u prvi razred mogu biti upisana i djeca koja do kraja kalendarske 2019. godine navršavaju šest godina, ukoliko se ocijeni da je dijete spremno za polazak u školu. U prvi razred se upisuje i dijete starije od šest godina koje zbog bolesti ili drugih opravdanih razloga nije upisano u školu.

Roditelji su dužni da pri upisu djeteta u prvi razred poštuju školsko upisno područje, koje dokazuju o stalnom mjestu boravka.

 

 

Посљедњи текстови

Бригу о оралном здрављу почети од малих ногу

Брига о оралном здрављу треба да почне од најраније животне доби, како би се обољења зуба спријечила и излијечила на вријеме, поручено...

Челебићи и Мештревац сутра без струје

Подручје Челебића и Мештревца сутра ће бити без напајања електричном енергијом у временском периоду од 10.00 до 14.00 часова.

ЦКИ Фоча: Школа сликања за љубитеље умјетности

Центар за културу и информисање организовао је радионицу „Школа сликања“ у којој су учествовали ученици фочанских основних и средњих школа, као и...

Без струје сутра дио Доњег Поља

Без струје ће сутра од 9 до 15 часова бити дио Доњег Поља иза бензинске пумпе, у улицама Дејтонска и Младе Босне.

Прослављена крсна слава спомен-цркве у Горњој Јошаници

Светом литургијом и славским обредом спомен-црква Светих Ћирила и Методија у Горњој Јошаници прославила је своје небеске заштитнике. Бројни православни вјерни народ...