Насловна Друштво Почиње дезинфекција улица, пензионерима маске за одобрени излазак

Почиње дезинфекција улица, пензионерима маске за одобрени излазак

-2.4 C
Foča

Након прања улица, у Фочи ће вечерас почети и дезинфекција улица, тротоара и прилаза зградама, најављено је из Општинског штабa за ванредне ситуације.

Начелник општине Радисав Машић каже да се појачавају хигијенске мјере и да ће се улице прати са већом концентрацијом раствора за дезинфекцију.

„Почећемо то вечерас када почне полицијски час. Истом дезинфекцијом којом радимо стубишта зграда, сада радимо и градске улице, тргове, шеталишта, тротоаре, а почећемо и стубишта поново да дезинфикујемо, па позивамо заједнице етажних власника да их претходно очисте “, најавио је Машић.

На састанку Штаба је констатовано да ће, према најавама, Републички штаб омогућити старијима од 65 година да два дана у седмици, тачније уторком и петком, од 7.00 до 10.00 часова могу изаћи до продавнице, апотеке или банке.

Машић подсјећа да је то био захтјев и фочанског Штаба.

„Довољна су два дана за те послове, а остале грађане молимо да у том периоду од 7.00 до 10.00 не излазе у продавнице и банке, имају цијели дан, да не би било гужви и чекања. И за старије од 65 година, као и за све остале, важи правило о ограниченом броју купаца, као и држање растојања од два метра“, рекао је Машић.

 Он је напоменуо да сви морају имати маске, а пензионере је позвао да маске бесплатно преузму у просторијама Цивилне заштите у Ватрогасном дому.„Банке и продавнице су дужне да током данашњег дана изврше дезинфекцију просторија и да испред ставе баријеру за дезинфекцију обуће, јер сутра долазе старија лица која су најосјетљивија и која су све ово вријеме практично била у изолацији“, навео је Машић. 

Посљедњи текстови

У петак позоришна представа о Милунки Савић

Глумица Весна Станковић извешће на сцени Градског позоришта у Фочи у петак, 21. јануара у 19.00 часова монодраму „Милунка“ београдског театра „Балкан...

Стонотенисери играли у част Драгана Зечевића Зеке

Стонотенски клуб Перућица организовао је у Спортској сали „Партизан“,   осми Меморијални турнир Драган Зечевић Зека, на којем су се стонотенисери такмичили у...

Зимски вашар – манифестација која одушевљава Фочаке свих генерација

Слатке и слане делиције, палачинци, кокице, пецива, бакини колачи и чоколадни сладоледи само су неки од посластица који су се нашли на...

Православна Нова година дочекана на Градском тргу

Уз топле напитке и музику са разгласа Фочаци су на Тргу краља Петра дочекали Нову годину по Јулијанском календару.

Дародавци из aуто-праонице „Славица“ пакетићима обрадовали фочанске малишане

Како би увеличали празничну атмосферу у Фочи и оживјели дух прославе Православне нове године, дародавци из Самоуслужне ауто-праонице „Славица“ синоћ су на...