Насловна Друштво Почиње дезинфекција улица, пензионерима маске за одобрени излазак

Почиње дезинфекција улица, пензионерима маске за одобрени излазак

17.8 C
Foča

Након прања улица, у Фочи ће вечерас почети и дезинфекција улица, тротоара и прилаза зградама, најављено је из Општинског штабa за ванредне ситуације.

Начелник општине Радисав Машић каже да се појачавају хигијенске мјере и да ће се улице прати са већом концентрацијом раствора за дезинфекцију.

„Почећемо то вечерас када почне полицијски час. Истом дезинфекцијом којом радимо стубишта зграда, сада радимо и градске улице, тргове, шеталишта, тротоаре, а почећемо и стубишта поново да дезинфикујемо, па позивамо заједнице етажних власника да их претходно очисте “, најавио је Машић.

На састанку Штаба је констатовано да ће, према најавама, Републички штаб омогућити старијима од 65 година да два дана у седмици, тачније уторком и петком, од 7.00 до 10.00 часова могу изаћи до продавнице, апотеке или банке.

Машић подсјећа да је то био захтјев и фочанског Штаба.

„Довољна су два дана за те послове, а остале грађане молимо да у том периоду од 7.00 до 10.00 не излазе у продавнице и банке, имају цијели дан, да не би било гужви и чекања. И за старије од 65 година, као и за све остале, важи правило о ограниченом броју купаца, као и држање растојања од два метра“, рекао је Машић.

 Он је напоменуо да сви морају имати маске, а пензионере је позвао да маске бесплатно преузму у просторијама Цивилне заштите у Ватрогасном дому.„Банке и продавнице су дужне да током данашњег дана изврше дезинфекцију просторија и да испред ставе баријеру за дезинфекцију обуће, јер сутра долазе старија лица која су најосјетљивија и која су све ово вријеме практично била у изолацији“, навео је Машић. 

Посљедњи текстови

Фоча добила терен за шах на отвореном

Грађани Фоче добили су терен за шах на отвореном, па ће Трг 9. јануар убудуће бити мјесто окупљања љубитеља древне игре. Оцртавање...

Сутра вакцинација против Ковид 19

Институт за јавно здравство Републике Српске  - Регионални центар Фоча, организоваће  и сутра од 9 до 11 часова савјетовање и вакцинацију грађана...

Пронађено тијело Благоја Гавриловића

Беживотно тијело седамдесетосмогодишњег Благоја Гавриловића, чији нестанак је пријављен Полицијској управи Фоча у недјељу, пронађено је на ширем локалитету села Радићи, на...

Дио Обилићева сутра без струје

Због реконструкције нисконапонске мреже дио насеља Обилићево, изнад Градског стадиона, сутра ће бити без напајања електричном енергијом. Прекид у...

Миљевина без воде

Због поправке квара на цјевоводу насеље Миљевина тренутно је без воде, потврђено је у предузећу Извор. У Извору нису...