Насловна Друштво Počinje nova školska godina-u klupama 1815 učenika

Počinje nova školska godina-u klupama 1815 učenika

11.6 C
Foča

U svim školama u RS sutra počinje nova školska godina.

Na području opštine Foča u školske klupe, u dvije osnovne škole i u SŠC, sješće ukupno 1815 učenika.

Nastavu u SŠC u školskoj 2017/2018.godini pohađaće ukupno 598 učenika raspoređenih u 25 odjeljenja četvrtog i trećeg stepena obrazovanja,  koji će nakon završene srednje škole steći zvanja gimnazijalca, medicinskog i farmaceutskog tehničara, ekonomskog i bankarskog tehničara, trgovca i automehaničara.

U prve razrede ove školske godine upisana su 142 učenika, deset učenika manje u odnosu na prošlu godinu, a ove školske godine nastavu će u SŠC u Foči pohađati 38 učenika manje u odnosu na prošlu.

Nastava za učenike prvih razreda sutra će početi u 8, a za učenike starijih razreda u 9 časova.

U OŠ Veselin Masleša osnovno obrazovanje ove godine stiče ukupno 496 učenika raspoređenih u 28 odjeljenja. U centralnoj školi nastavu će pohađati 384 učenika, u područnoj školi na Brodu 94, područnim odjeljenjima Mješaja i Popov Most  9, odnosno 8 učenika.

U ovu školu u prve razrede upisano je ukupno 35 prvačića , za 22 manje u odnosu na prošlu školsku godinu. U centralnu školu upisan je 31 prvačić, u školu na Brodu 3, Mješajima 1, dok u područno odjeljenje Popov Most ove godine nije upisan nijedan učenik.

S obzirom da je ove godine devetogodišnje obrazovanje u školi na Popovom Mostu ukinuto, četiri učenika od šestog do devetog razreda  nastavu će pohađati uškoli na Brodu. Prevoz je obezbijedila škola.

Doček prvačića u centralnoj školi sutra je zakazan za 12 časova. Učenici od drugog do petog razreda obavezni su na nastavu doći u 13 : 10, a za učenike od šestog do devetog razreda nastava počinje u 7:50 časova.

Ove školske godine u centralnoj školi organizovan je produženi boravak za 84 djece od prvog do trećeg razreda. Djeca će u njemu moći boraviti od 6:30 do 17:30 časova.

U OŠ Sveti Save u ovoj školskoj godini nastavu će pohađati 721 učenik raspoređeni u 34 odjeljenja od prvog do devetog razreda, što je za 29 učenika manje u odnosu na prošlu školsku godinu.

U centralnoj školi osnovno obrazovanje sticaće 645 učenika, u područnoj školi na Miljevini 66 i područnom odjeljenju na Dragočavi 10 učenika u kombinovanom odjeljenju od prvog do petog razreda.

U ovoj školskoj godini u OŠ Sveti Sava upisano je ukupno 58 prvačića, u centralnoj 55, Miljevini 2, Dragočavi 1 učenik.

Prijem prvačića sutra je zakazan u 10 časova. Nastava za učenike od šestog do devetog razreda počinje u 8 časova, a učenici od drugog do petog razreda obavezni su na nastavu doći u 13:30 časova.

I ove školske godine u OŠ Sveti Sava biće organizovan produženi boravak u kome će svakodnevno boraviti 104 učenika od 6:45 do 17:15 časova.

Посљедњи текстови

Излазност у Фочи 59,9 одсто

У Фочи је затворено свих 36 бирачких мјеста, од којих је једно за гласање у одсуству, а укупна излазност на општим изборима...

Освештани темељи конака монашке келије у Челебићима

У порти Храма Успења Пресвете Богородице у Челебићима код Фоче  данас су освештани темељи конака монашке келије Светих праведних богородитеља Јоакима и...

ОИК Фоча: До 15,00 часова гласало 40 одсто бирача

На редовним бирачким мјестима у Фочи до 15.00 часова гласало је 6.567 бирача, односно 39,94 одсто, рекао је предсједник Општинске изборне комисије...

До 11,00 часова излазност у Фочи 17 одсто

На биралиштима у Фочи до 11.00 часова гласало је 2.824 бирача, односно 17 одсто од укупно уписаних у бирачки списак, рекао је Радио...

ОИК: Избори почели без проблема, једно изборно мјесто отворено са закашњењем

У општини Фоча једно бирачко мјесто отворено је са закашњењем, док за бирачко мјесто у Поповом Мосту подаци о времену отварања нису...