Насловна Хроника Полицијска управа Фоча: Физички обрачуни узнемирили грађане

Полицијска управа Фоча: Физички обрачуни узнемирили грађане

12 C
Foča

Физички обрачун у Фочи, који се догодио 11. децембра и у којем је једно лице тешко повријеђено, изазвао је узнемирење грађана и медијску пажњу, а полиција предузима све мјере и радње да не дође до сличних догађаја, истакнуто је данас на прес конференцији Полицијске управе Фоча.

Начелник Одјељења криминалистичке полиције Душко Томовић подсјетио је да је 11. децембра, око 13.00 часова, у Улици Светог Николе, лице са иницијалима Ј.М. задобило тешке повреде главе у виду вишеструких ломова.

„Одмах је обавијештено Окружно јавно тужилшатво Требиње, а поступајући тужилац је догађај оквалификовао као кривично дјело тешка тјелесна повреда. За извршење овог кривичног дјела осумњичена су лица са иницијалима В.Б, М.Б. и С.Б, који су одмах по запримљеној пријави лишени слободе и над којим је у службеним просторијама вршена криминалистичка обрада“, рекао је Томовић.

Он је додао да је према наредби Основног суда у Фочи извршен претрес куће и возила која користе осумњичени.

„Окружном јавном тужилаштву Требиње, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, 12. децембра предато је лице са иницијалима В.Б. због постојања основа сумње да је починило кривично дјело тешка тјелесна повреда на штету лица Ј.М.“, рекао је Томовић.

Он је напоменуо да је истрага још у току и да више детаља не могу откривати.

Незванично сазнајемо да је осумњичени В.Б. пуштен да се брани са слободе, након што је Основни суд у Фочи одбио приједлог Тужилаштва да му се одреди притвор, те да је након тога Тужилаштво уложило жалбу о којој ће одлучивати Окружни суд.

Томовић је потврдио да се овај физички обрачун може довести у везу са претходним обрачуном у Фочи када су тјелесне повреде нанесене лицу са иницијалима М.Д.

Полиција предузиме све мјере и радње да не дође до сличних догађаја.

„Мишљења смо да у наредном периоду неће бити таквих догађаја, све ћемо предузети да до њих не дође, да обезбиједимо личну и имовинску сигурност свим нашим грађанима“, истакао је Томовић.

На редовној конференцији за медије наведено је да је на подручју Полицијске управе Фоча у новембру ове године регистровано 19 кривичних дјела, девет мање у односу на исти мјесец лани.

Догодило се 26 саобраћајних незгода, двоструко више у односу на прошлогодишњи новембар, срећом без смртно страдалих, а основни узрок је брза вожња и непридржавање ограничења брзине.

У области јавног реда и мира почињено је 20 прекршаја, што је, такође, повећање за 100 одсто у односу на исти мјесец прошле године.

Последњи текстови

Почела реконструкција Светосавске улице

Предузеће „Србињепутеви“ почело је прву фазу реконструкције Светосавске улице у Фочи која подразумијева замјену ивичњака и асфалтирање коловоза у дужини од 210...

Нови пројекат- Реконструкција водоводне мреже у Миљевини

Општина Фоча је обезбиједила нови пројекат реконструкције водоводне мреже у Миљевини , који је саставни дио друге фазе реконструкције водовода.Међународни експертски тим...

Фоча и Плужине ће заједно унаприједити систем заштите и спасавања

Спасилачке службе Фоче и Плужина заједно ће унаприједити систем заштите и спасавања у пограничном појасу, истакнуто је на другом координационом састанку за...

Општина помаже пчеларима

Удружење пчелара „Полен“ Општина Фоча помоћи ће са 6.000 КМ, саопштено је из локалне управе. Пчеларима је ова година...

Исплаћене по двије стипендије студентима

Фочанским студентима данас су исплаћене по двије стипендије из буџета општине. -Због пандемије вируса корона дошло је до благог...