Насловна Хроника Полицијска управа Фоча: Физички обрачуни узнемирили грађане

Полицијска управа Фоча: Физички обрачуни узнемирили грађане

10.2 C
Foča

Физички обрачун у Фочи, који се догодио 11. децембра и у којем је једно лице тешко повријеђено, изазвао је узнемирење грађана и медијску пажњу, а полиција предузима све мјере и радње да не дође до сличних догађаја, истакнуто је данас на прес конференцији Полицијске управе Фоча.

Начелник Одјељења криминалистичке полиције Душко Томовић подсјетио је да је 11. децембра, око 13.00 часова, у Улици Светог Николе, лице са иницијалима Ј.М. задобило тешке повреде главе у виду вишеструких ломова.

„Одмах је обавијештено Окружно јавно тужилшатво Требиње, а поступајући тужилац је догађај оквалификовао као кривично дјело тешка тјелесна повреда. За извршење овог кривичног дјела осумњичена су лица са иницијалима В.Б, М.Б. и С.Б, који су одмах по запримљеној пријави лишени слободе и над којим је у службеним просторијама вршена криминалистичка обрада“, рекао је Томовић.

Он је додао да је према наредби Основног суда у Фочи извршен претрес куће и возила која користе осумњичени.

„Окружном јавном тужилаштву Требиње, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, 12. децембра предато је лице са иницијалима В.Б. због постојања основа сумње да је починило кривично дјело тешка тјелесна повреда на штету лица Ј.М.“, рекао је Томовић.

Он је напоменуо да је истрага још у току и да више детаља не могу откривати.

Незванично сазнајемо да је осумњичени В.Б. пуштен да се брани са слободе, након што је Основни суд у Фочи одбио приједлог Тужилаштва да му се одреди притвор, те да је након тога Тужилаштво уложило жалбу о којој ће одлучивати Окружни суд.

Томовић је потврдио да се овај физички обрачун може довести у везу са претходним обрачуном у Фочи када су тјелесне повреде нанесене лицу са иницијалима М.Д.

Полиција предузиме све мјере и радње да не дође до сличних догађаја.

„Мишљења смо да у наредном периоду неће бити таквих догађаја, све ћемо предузети да до њих не дође, да обезбиједимо личну и имовинску сигурност свим нашим грађанима“, истакао је Томовић.

На редовној конференцији за медије наведено је да је на подручју Полицијске управе Фоча у новембру ове године регистровано 19 кривичних дјела, девет мање у односу на исти мјесец лани.

Догодило се 26 саобраћајних незгода, двоструко више у односу на прошлогодишњи новембар, срећом без смртно страдалих, а основни узрок је брза вожња и непридржавање ограничења брзине.

У области јавног реда и мира почињено је 20 прекршаја, што је, такође, повећање за 100 одсто у односу на исти мјесец прошле године.

Посљедњи текстови

Вечерас годишњи концерт Основне музичке школе

У Градском позоришту у Фочи вечерас ће бити одржан годишњи концерт фочанске Основне музичке школе, на коме ће наступити више од 60...

Пионири Сутјеске најбољи у лиги Херцеговине

Пионири Фудбалског клуба Сутјеска освојили су прво мјесто у подручној лиги Херцеговине. Млади таленти из Фоче на десет утакмица...

Без струје сутра дио горњег Обилићева и Козја Лука са околином

Због санације нисконапонске мреже сутра ће без напајања електричном енергијом бити дио горњег Обилићева. Струје неће бити од 9.00...

Отворена изложба о Овчарско-кабларској “Светој Гори”

Српски манастири Овчарско-кабларске клисуре вијековима су чувари  вјере и националног идентитета, а својом мјешавином умјетничких стилова из разних историјских епоха свједоче о...

Наредна два дана у Биоковима прекиди у електроснабдијевању

На подручју Биокова наредна два дана долазиће до прекида у електроснабдијевању у периоду од 9.00 до 15.00 часова. Потрошачи...