Naslovna Hronika Policijska uprava Foča: Fizički obračuni uznemirili građane

Policijska uprava Foča: Fizički obračuni uznemirili građane

6.3 C
Foča

Fizički obračun u Foči, koji se dogodio 11. decembra i u kojem je jedno lice teško povrijeđeno, izazvao je uznemirenje građana i medijsku pažnju, a policija preduzima sve mjere i radnje da ne dođe do sličnih događaja, istaknuto je danas na pres konferenciji Policijske uprave Foča.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Duško Tomović podsjetio je da je 11. decembra, oko 13.00 časova, u Ulici Svetog Nikole, lice sa inicijalima J.M. zadobilo teške povrede glave u vidu višestrukih lomova.

„Odmah je obaviješteno Okružno javno tužilšatvo Trebinje, a postupajući tužilac je događaj okvalifikovao kao krivično djelo teška tjelesna povreda. Za izvršenje ovog krivičnog djela osumnjičena su lica sa inicijalima V.B, M.B. i S.B, koji su odmah po zaprimljenoj prijavi lišeni slobode i nad kojim je u službenim prostorijama vršena kriminalistička obrada“, rekao je Tomović.

On je dodao da je prema naredbi Osnovnog suda u Foči izvršen pretres kuće i vozila koja koriste osumnjičeni.

„Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, 12. decembra predato je lice sa inicijalima V.B. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu lica J.M.“, rekao je Tomović.

On je napomenuo da je istraga još u toku i da više detalja ne mogu otkrivati.

Nezvanično saznajemo da je osumnjičeni V.B. pušten da se brani sa slobode, nakon što je Osnovni sud u Foči odbio prijedlog Tužilaštva da mu se odredi pritvor, te da je nakon toga Tužilaštvo uložilo žalbu o kojoj će odlučivati Okružni sud.

Tomović je potvrdio da se ovaj fizički obračun može dovesti u vezu sa prethodnim obračunom u Foči kada su tjelesne povrede nanesene licu sa inicijalima M.D.

Policija preduzime sve mjere i radnje da ne dođe do sličnih događaja.

„Mišljenja smo da u narednom periodu neće biti takvih događaja, sve ćemo preduzeti da do njih ne dođe, da obezbijedimo ličnu i imovinsku sigurnost svim našim građanima“, istakao je Tomović.

Na redovnoj konferenciji za medije navedeno je da je na području Policijske uprave Foča u novembru ove godine registrovano 19 krivičnih djela, devet manje u odnosu na isti mjesec lani.

Dogodilo se 26 saobraćajnih nezgoda, dvostruko više u odnosu na prošlogodišnji novembar, srećom bez smrtno stradalih, a osnovni uzrok je brza vožnja i nepridržavanje ograničenja brzine.

U oblasti javnog reda i mira počinjeno je 20 prekršaja, što je, takođe, povećanje za 100 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Poslednji tekstovi

Premier kladionica: Univerzitetskoj bolnici u Foči donirano 5.000 maraka

Grupacija Premier sportska kladionica uplatila je Univerzitetskoj bolnici u Foči  5.000 maraka u svrhu pomoći u borbi protiv virusa korona-potvrđeno je Radio Foči iz...

Iz Pozivnog centra Medicinskog fakulteta u Foči poručuju da nema mjesta panici

Nastavnici i studenti Medicinskog fakulteta u Foči, koji putem Pozivnog centra informišu građane kako da se ponašaju za vrijeme epidemije, poručuju da...

Dobrotvori uplatili Univerzitetskoj bolnici Foča 128 hiljada KM

Na račun Univerzitetske bolnice Foča, za borbu protiv širenja virusa korona, do sada je uplaćeno 128.129 KM, a uz novčanu pomoć darodavci...

„Vorld vižn“ donirao zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju fočanskom Centru za socijalni rad

Zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju fočanskom Centru za socijalni rad uručila je danas humanitarna organizacija „Vorld vižn“ BiH, s ciljem pomoći...

Iz “Partizana” karantin se seli u Gradsku dvoranu

Štab za vanredne situacije opštine Foča donio je odluku da umjesto Omladinskog sportskog centra „Partizan“, koji je ranije predviđen i opremljen za...