Naslovna Hronika Policijska uprava Foča: Fizički obračuni uznemirili građane

Policijska uprava Foča: Fizički obračuni uznemirili građane

18.9 C
Foča

Fizički obračun u Foči, koji se dogodio 11. decembra i u kojem je jedno lice teško povrijeđeno, izazvao je uznemirenje građana i medijsku pažnju, a policija preduzima sve mjere i radnje da ne dođe do sličnih događaja, istaknuto je danas na pres konferenciji Policijske uprave Foča.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Duško Tomović podsjetio je da je 11. decembra, oko 13.00 časova, u Ulici Svetog Nikole, lice sa inicijalima J.M. zadobilo teške povrede glave u vidu višestrukih lomova.

„Odmah je obaviješteno Okružno javno tužilšatvo Trebinje, a postupajući tužilac je događaj okvalifikovao kao krivično djelo teška tjelesna povreda. Za izvršenje ovog krivičnog djela osumnjičena su lica sa inicijalima V.B, M.B. i S.B, koji su odmah po zaprimljenoj prijavi lišeni slobode i nad kojim je u službenim prostorijama vršena kriminalistička obrada“, rekao je Tomović.

On je dodao da je prema naredbi Osnovnog suda u Foči izvršen pretres kuće i vozila koja koriste osumnjičeni.

„Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, 12. decembra predato je lice sa inicijalima V.B. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu lica J.M.“, rekao je Tomović.

On je napomenuo da je istraga još u toku i da više detalja ne mogu otkrivati.

Nezvanično saznajemo da je osumnjičeni V.B. pušten da se brani sa slobode, nakon što je Osnovni sud u Foči odbio prijedlog Tužilaštva da mu se odredi pritvor, te da je nakon toga Tužilaštvo uložilo žalbu o kojoj će odlučivati Okružni sud.

Tomović je potvrdio da se ovaj fizički obračun može dovesti u vezu sa prethodnim obračunom u Foči kada su tjelesne povrede nanesene licu sa inicijalima M.D.

Policija preduzime sve mjere i radnje da ne dođe do sličnih događaja.

„Mišljenja smo da u narednom periodu neće biti takvih događaja, sve ćemo preduzeti da do njih ne dođe, da obezbijedimo ličnu i imovinsku sigurnost svim našim građanima“, istakao je Tomović.

Na redovnoj konferenciji za medije navedeno je da je na području Policijske uprave Foča u novembru ove godine registrovano 19 krivičnih djela, devet manje u odnosu na isti mjesec lani.

Dogodilo se 26 saobraćajnih nezgoda, dvostruko više u odnosu na prošlogodišnji novembar, srećom bez smrtno stradalih, a osnovni uzrok je brza vožnja i nepridržavanje ograničenja brzine.

U oblasti javnog reda i mira počinjeno je 20 prekršaja, što je, takođe, povećanje za 100 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Poslednji tekstovi

Dušanka Stanković novi načelnik Odjeljenja za opštu upravu

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine opštine Foča za vršioca dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za opštu upravu, umjesto Zorana Ćosovića, koji je  razriješen sa...

Sutjeska ponovo prvoligaš

Nakon godinu dana takmičenja u Drugoj ligi Republike Srpske, fudbaleri Sutjeske će od jeseni ponovo biti prvoligaši, odlučio je danas Fudbalski savez...

Krizni štab Foča: Zabrinjavajući epidemiološki podaci

Opštinski štab za vanredne situacije ocijenio je na današnjem sastanku da je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije na području Gornjeg Podrinja i...

Kiša i grad oštetili puteve, uništili usjeve

Jako nevrijeme praćeno gradom i udarima vjetra pogodilo je juče Foču i u rubnim dijelovima opštine pričinilo ogromnu štetu na usjevima, objektima...

OO SDS: Glasanje o zabrani malih hidrocentrala poigravanje pred lokalne izbore

Opštinski odbor SDS-a Foča smatra da je jučerašnje glasanje u Narodnoj skupštini Republike Srpske o zabrani izgradnje malih hidrocentrala pokazalo kako se aktuelna...