Насловна Хроника Ponovo izgorio motel Rafting kampa Hum

Ponovo izgorio motel Rafting kampa Hum

12 C
Foča

Centralni objekat Rafting kampa „Hum“ kod Foče, koji je prošle godine uništen u požaru, a čija je obnova bila pri samom kraju, još jednom je izgorio.

Požar je prijavljen juče oko 16.30 časova, a fočanski vatrogasci pokušali su da ga ugase sa dvije kamion cisterne i  dva mala vozila, ali je dvoetažni objekat, koji je uglavnom građen od drveta, u potpunosti uništen.

pozar 3

 

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Foča Radojica Mališ rekao je da su na mjesto požara, koje je udaljeno oko 30 kilometara od grada, stigli za dvadesetak minuta, prvo sa pik-ap vozilom, a zatim i sa cisternom, da bi im se kasnije pridružila i cisterna Šumskog gazdinstva „Maglić“, te još jedno malo vozilo.

„ Požar je bio veliki, jer je zahvatio veliki objekat od drveta. Kada smo potrošili vodu, gore nismo imali gdje da napunimo cisterne, pa smo se morali vratiti u grad da naspemo vodu, da bi se kasnije požar proširio, tako da nismo uspjeli da sačuvamo objekat“, rekao je Mališ.

pozar 2

On je naveo da su radnici koji su radili na obnovi objekta ispričali da su, za vrijeme pauze za ručak, primijetili dim u krovnoj konstrukciji.

U Stanici javne bezbjednosti Foča rečeno je da, prije uviđaja, koji je u toku, ne mogu govoriti o eventualnim uzrocima požara.

pozar 1

 

Motel kampa Hum, koji je vlasništvo beogradskog ljekara Dejana Milutinovića, prvi put je izgorio 9. marta prošle godine, a uzrok tog požara još nije rasvijetljen.

 

 

Последњи текстови

Три факултета покрећу нови студијски програм трећег циклуса- Биоинжењеринг и медицинску информатику

Електротехнички, Машински и Медицински факултет Универзитета у Источном Сарајеву представили су данас нови студијски програм на трећем циклусу студија, докторским студијима.

Кризни штаб: Поново креће дезинфекција јавних површина

Општински штаб за ванредне ситуације је, с обзиром на повећање броја заражених вирусом корона, одлучио да поново крене са дезинфекцијом улица, јавних...

Додик у Фочи: Наредне године почетак градње ХЕ „Бук Бијела“

Грађевински радови на изградњи хидроелектране „Бук Бијела“, коју заједно праве Република Српска и Србија, требало би да почну наредне године, најавио је...

Маске обавезне и на отвореном, нема окупљања више од десет људи ни музике уживо

Републички штаб за ванредне ситуације, како би се зауставио тренд лоше епидемиолошке ситуације, увео је данас мјеру обавезе ношења заштитне маске на...

Фоча и Плужине заједно повећавају ниво безбједности туриста

Руководства општина Фоча и Плужине, те Нациoналног парка „Сутјеска“ и Парка природа „Пива“ потписали су данас у Фочи два споразума о заједничком...