Насловна Друштво Поште Српске наградиле три најљепша писма Дједа Мразу

Поште Српске наградиле три најљепша писма Дједа Мразу

32.1 C
Foča

У оквиру традиционалне акције „Пишем писмо Дједа Мразу“, коју  Поште Српске спроводе већ тринаесту годину заредом, додијељене су три главне награде и пакетићи за најљепша писма.

На адресу Радне јединице Фоча Пошта Српске, која обухвата општине Вишеград, Рудо, Чајниче, Ново Горажде, Рогатицу и Фочу, стигло је укупно 428 писама за Дједа Мраза. У писмима су малишани нижих разреда изражавали своје жеље, а стручна комисија је одабрала и наградила најмаштовититије.

Јана Лимић, ученица ОШ „Свети Сава“ из Рогатице, освојила је прво мјесто и таблет, Александра Мастило из ОШ „Веселин Маслеша“ из Фоче добила је мобилни телефон, док је трећа награда, бежичне слушалице, припала Немањи Симићу из ОШ „Вук Караџић“ из Вишеграда.

Према ријечима директора Радне јединице  Пошта Српске  Фоча, Светислава Ковачевића, циљ ове акције је да се покуша побудити нешто што је у прошлости постојало, а то је писање писама, честитки и разгледница.

-На овај начин покушавамо да испунимо жеље малишана, јер они пишу писмо Дједа Мразу и са тим циљем “Поште Српске” су обезбиједиле одређене награде. И ове године обезбиједили смо 50 пакетића и они су подијељени дјеци широм наше Радне јединице, отприлике сразмјерно броју писама која су стигла у Радну јединицу из појединих Основних школа – истакао је Ковачевић.

Ове године за Дједа Мраза и Поштанске Радне јединице Фоча, највише писама је стигло из Основне школе „Свети Сава“ из Рогатице, и то 244 писма.

Посљедњи текстови

Почиње школа пливања, у току упис

На базенима Аква парка „Ушће“ у понедјељак, 11. јула, почиње школа пливања за дјецу узраста од пет до седам година.

СНСД Фоча: Три кандидата за посланике на предстојећим изборима

На предстојећим Општим изборима кандидати општинског одбора Савеза независних социјалдемократа Фоча за посланике у Народној скупштини Републике Српске биће Ненад Лаловић и...

Град уништио усјеве у Закмуру

           Фото: Илустрација Невријеме које је јуче захватило подручје Закмура нанијело је огромну штету на усјевима и воћњацима.

Аква парк “Ушће”: Базени од сутра раде од 9,00

Базени Аква парка „Ушће“ у Фочи од сутра ће радити од 9,00 до 19,00 часова. Како је саопштила Управа...

Због обиљежавања паркинг простора уклонити возила из Шантићеве улице

Општинско Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове саопштило је да су за сутра планирани радови на обиљежавању паркинг простора у Шантићевој...