Naslovna Društvo Pošte Srpske nagradile tri najljepša pisma Djeda Mrazu

Pošte Srpske nagradile tri najljepša pisma Djeda Mrazu

20.8 C
Foča

U okviru tradicionalne akcije „Pišem pismo Djeda Mrazu“, koju  Pošte Srpske sprovode već trinaestu godinu zaredom, dodijeljene su tri glavne nagrade i paketići za najljepša pisma.

Na adresu Radne jedinice Foča Pošta Srpske, koja obuhvata opštine Višegrad, Rudo, Čajniče, Novo Goražde, Rogaticu i Foču, stiglo je ukupno 428 pisama za Djeda Mraza. U pismima su mališani nižih razreda izražavali svoje želje, a stručna komisija je odabrala i nagradila najmaštovititije.

Jana Limić, učenica OŠ „Sveti Sava“ iz Rogatice, osvojila je prvo mjesto i tablet, Aleksandra Mastilo iz OŠ „Veselin Masleša“ iz Foče dobila je mobilni telefon, dok je treća nagrada, bežične slušalice, pripala Nemanji Simiću iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Višegrada.

Prema riječima direktora Radne jedinice  Pošta Srpske  Foča, Svetislava Kovačevića, cilj ove akcije je da se pokuša pobuditi nešto što je u prošlosti postojalo, a to je pisanje pisama, čestitki i razglednica.

-Na ovaj način pokušavamo da ispunimo želje mališana, jer oni pišu pismo Djeda Mrazu i sa tim ciljem “Pošte Srpske” su obezbijedile određene nagrade. I ove godine obezbijedili smo 50 paketića i oni su podijeljeni djeci širom naše Radne jedinice, otprilike srazmjerno broju pisama koja su stigla u Radnu jedinicu iz pojedinih Osnovnih škola – istakao je Kovačević.

Ove godine za Djeda Mraza i Poštanske Radne jedinice Foča, najviše pisama je stiglo iz Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Rogatice, i to 244 pisma.

Poslednji tekstovi

SO Foča: Usvojene olakšice za privrednike koji nisu radili tokom epidemije

Odbornici Skupštine opštine Foča usvojili su danas, kao vid ublažavanja posljedica pandemije virusa korona i podrške privrednicima, odluku o oslobađanju plaćanja više...

OK avantura se nastavlja: Nektar OK fest od 14. do 16. avgusta

Sedmo izdanje muzičkog festivala Nektar OK fest biće održano na Tjentištu od 14. do 16. avgusta, umjesto u julu kako je to...

U nedelju slava hrama na Osijama

Crkva Svete Trojice na Osijama proslaviće u nedelju krsnu slavu Trojčindan. Sveta liturgija, nakon koje će se obaviti obred...

Kvar na vodovodnoj mreži u Miljevini

Zbog kvara na vodovodnoj mreži u Miljevini došlo je do prekida u vodosnabdijevanju ove mjesne zajednice, saopšteno je iz preduzeća “Izvor”.

SŠC Foča: Rasadničarima stipendija od 100 KM mjesečno

Zanimanje rasadničar nakon više godina vraća se u Srednjoškolski centar Foča i to kao deficitarno, pa će učenici koji ove godine upišu...