Насловна Друштво Повећан број пацијената са симптомима респораторних вирусних инфекција

Повећан број пацијената са симптомима респораторних вирусних инфекција

-3.1 C
Foča

Протеклих дана у Дому здравља у Фочи повећан је број пацијената који се јављају са симптомима респораторних вирусних инфекција.

Како су потврдили у овој здравственој установи највише је пацијената школског узраста који се јављају љекарима због повишене тјелесне температуре, кашља и опште здравствене слабости, али за сада није било пацијената са озбиљнијим компликацијама.

-Свакодневно нам се јављају дјеца школског и предшколског узраста са симптомима цурења носа, кашаља и повишене тјелесне температуре.  За сада нису забиљежене компликације као што је упала плућа- рекла је доктор медицине у Дому здравља Фоча, Драгана Бабић.

Бабићева додаје да је у овом периоду, када је повећан број респираторних вирусних инфекција, најбитније избјегавати догађаје гдје се окупља већи број људи, редовно прати руке, чешће провјетравати просторије у којим се борави и уносити више течности.

-Уколико дијете има повишену тјелесну температуру потребно је да мирује и да се не шаље у школу или вртић, док не оздрави. Препоручује се повећан унос течности, а уколико се симптоми болести задрже дуже од три дана потребно је дијете одвести љекару- рекла је Бабићева.

Љекари апелују на све грађане који имају симптоме респираторних вирусних инфекција да избјегавају сусрете са трудницама и малом дјецом, како би их заштитили од прехладе.

Последњи текстови

Предузетници у Улици Мома Кочовића незадовољни режимом саобраћаја

Купци би куповали у Улици Мома Кочовића, коју у посљедње вријеме избјегавају, јер уз уредно плаћену робу, незаобилазно је и да плате казну због...

Одбојаши Маглића нису успјели да изборе плеј-оф, пораз кошаркаша у Зворнику

Одбојкаши Маглића нису успјели да изборе пласман у доигравање за првака БиХ, пошто су у посљедњем, 18. колу Премијер лиге БиХ, пред подјелу лиге...

НП „Сутјеска“ велико градилиште- обнављају се девастирани павиљони

Национални парк „Сутјеска“ ових дана је велико градилиште- у току је обнова више туристичких објеката, који су дуги низ година били девастирани и неупотребљиви.

Фочански спелеоспасиоци на вјежби у Дубровнику

На позив Хртватске горске службе станице Дубровник, припадници Спелеоспасилачке службе Републике Српске, станица Фоча учествовали су у суботу на вјежби "Зидине 2020"...

Лазарево: Водопропусна решетка оштетила возило

У Улици цара Лазара у Фочи јутрос је оштећен аутомобил којем је, наиласком на водопропусну решетку, пукла гума и искривиле се фелна...