Naslovna Hronika Povrijeđeni demineri van životne opasnosti

Povrijeđeni demineri van životne opasnosti

0.8 C
Foča

Deminer N. K. (44) iz Foče, koji je nakon današnje nesreće u Nekopima kod Goražda primljen u Univerzitetsku bolnicu Foča, zadobio je teške tjelesne povrede obje noge, ali je van životne opasnosti.

Načelnik Centra za hirurgiju ove bolnice Nenad Lalović rekao je da je pacijent primljen sa otvorenim prelomom desne potkoljenice.

-Pacijent je smješten u Urgentni blok i biće operisan. U pitanju su teške tjelesne povrede na obje noge, ali je pacijent stabilan- rekao je Lalović.

Mediji su ranije javili su da su dva deminera, zaposlena u kompaniji “MAG”, ranjena danas prilikom eksplozije tokom deminiranja na lokalitetu Nekopi kod Goražda.

Drugi povrijeđeni deminer, čiji su inicijali U.Z, takođe je zadobio teške tjelesne povrede obje noge i prebačen je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu

Poslednji tekstovi

Opštinski štab za vanredne situacije osudio pokušaj nasilnog ulaska u Univerzitetsku bolnicu

Opštinski štab za vanredne situacije osudio je pokušaj nasilnog ulaska u Univerzitetsku bolnicu Foča koji se desio sinoć i upozorio građane da...

U Srpskoj 38 novih slučajeva-Ukupno 200 zaraženih

U Republici Srpskoj potvrđeno je 38 novih slučajeva virusa korona, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić.

Ljetno računanje vremena počinje sutra ujutro

Ljetno računanje vremena počeće sutra ujutro u 2.00 časa, kada kazaljke na časovniku treba pomjeriti za jedan čas naprijed, na 3.00 časa.

Žena starije dobi prva žrtva virusa korona u Srpskoj

Žena starije životne dobi, koja je imala više hroničnih bolesti, prva je žrtva virusa korona u Republici Srpskoj, izjavio je ministar zdravlja...

Uvedeno vanredno stanje u Republici Srpskoj

Narodna skupština Republike Srpske proglasila je danas vanredno stanje u Republici Srpskoj zbog situacije izazvane virusom korona, prenosi RTRS.