Насловна Друштво Позив фочанским привредницима за набавку респиратора

Позив фочанским привредницима за набавку респиратора

15 C
Foča

Кризни штаб позвао је фочанске привреднике да се солидарно укључе у набавку респиратора за Универзитетску болницу Фоча.

Начелник општине Радисав Машић наводи да је цијена једног таквог апарата 30.000 евра.

„Када би се удружили сви наши привредници могли бисмо купити бар два таква апарата. Општина ће у томе учествовати и бити равноправан партнер са привредницима и надам се да ће бити разумијевања“, рекао је Машић.

Кризни штаб се захвалио предузећима „Павгорд“ , „Болетус“ и „Симинг трејд“, Казнено-поправном заводу, Новој банци, пекарама „Кроасан“ и „Моја пекара“, који су обезбиједили или понудили разне видове помоћи, од уступања средстава и објеката, преко набавке заштитне и друге медицинске опреме, до подјеле животних намирница социјално угроженима.

На сједници Кризног штаба истакнут је и примјер Гордане Трифковић из насеља Превраћ, која је понудила да бесплатно шије заштитне маске.

Она ће израдити 500 маски, које ће дати на располагање Кризном штабу. 

Последњи текстови

Три нова случаја заразе у Српској

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској регистрована су три нова случаја вируса корона, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите.

Полицијска управа Фоча обиљежила Дан полиције

Прислуживањем свијећа, одавањем помена испред спомен-обиљежја страдалим припадницима полиције Полицијска управа Фоча обиљежила је Дан полиције – 4. април.  

Епидемиолошка ситуација у Фочи под контролом

Епидемиолошка ситуација на подручју Фоче је задовољавајућа и под контролом. Нема обољелих од вируса корона, у кућној изолацији налазе се 53 лица,...

У Српској 25 нових случајева, укупно 299 заражених

Вирусом корона заражено је још 25 особа у Српској, саопштио је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

За викенд забрана кретања ван мјеста пребивалишта

Републички штаб за ванредне ситуације донио је закључак о забрани кретања грађанима изван њиховог мјеста пребивалишта од суботе у 12.00 до недјеље у 18.00...