Naslovna Društvo Poziv fočanskim privrednicima za nabavku respiratora

Poziv fočanskim privrednicima za nabavku respiratora

15 C
Foča

Krizni štab pozvao je fočanske privrednike da se solidarno uključe u nabavku respiratora za Univerzitetsku bolnicu Foča.

Načelnik opštine Radisav Mašić navodi da je cijena jednog takvog aparata 30.000 evra.

„Kada bi se udružili svi naši privrednici mogli bismo kupiti bar dva takva aparata. Opština će u tome učestvovati i biti ravnopravan partner sa privrednicima i nadam se da će biti razumijevanja“, rekao je Mašić.

Krizni štab se zahvalio preduzećima „Pavgord“ , „Boletus“ i „Siming trejd“, Kazneno-popravnom zavodu, Novoj banci, pekarama „Kroasan“ i „Moja pekara“, koji su obezbijedili ili ponudili razne vidove pomoći, od ustupanja sredstava i objekata, preko nabavke zaštitne i druge medicinske opreme, do podjele životnih namirnica socijalno ugroženima.

Na sjednici Kriznog štaba istaknut je i primjer Gordane Trifković iz naselja Prevrać, koja je ponudila da besplatno šije zaštitne maske.

Ona će izraditi 500 maski, koje će dati na raspolaganje Kriznom štabu. 

Poslednji tekstovi

Tri nova slučaja zaraze u Srpskoj

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj registrovana su tri nova slučaja virusa korona, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Policijska uprava Foča obilježila Dan policije

Prisluživanjem svijeća, odavanjem pomena ispred spomen-obilježja stradalim pripadnicima policije Policijska uprava Foča obilježila je Dan policije – 4. april.  

Epidemiološka situacija u Foči pod kontrolom

Epidemiološka situacija na području Foče je zadovoljavajuća i pod kontrolom. Nema oboljelih od virusa korona, u kućnoj izolaciji nalaze se 53 lica,...

U Srpskoj 25 novih slučajeva, ukupno 299 zaraženih

Virusom korona zaraženo je još 25 osoba u Srpskoj, saopštio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Za vikend zabrana kretanja van mjesta prebivališta

Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak o zabrani kretanja građanima izvan njihovog mjesta prebivališta od subote u 12.00 do nedjelje u 18.00...