Насловна Друштво Прање улица и Градске пијаце- контрола цијена средстава за хигијену

Прање улица и Градске пијаце- контрола цијена средстава за хигијену

10.3 C
Foča

Епидемиолошка ситуација у општини Фоча је добра и под сталним је надзором, саопштено је данас из локалне управе.

Начелник општине је формирао сталну комисију која свакодневно анализира и предузима мјере за спрјечавање вируса и могућих инфекција.

У карантинском надзору у Фочи тренутно је пет особа. Карантин су напустиле четири особе, а јуче је једна особа под инспекцијским надзором враћена у иностранство, одакле је дошла.

У циљу дајег превентивног дјеловања, данас су договорене сљедеће мјере:

Данас је почело прање градских улица. Биће опрана и Градска пијаца.

Грађанима који продају бијели мрс и животне намирнице на пијаци скрећемо пажњу да су дужни те производе продавати по прописаним стандардима. Инспекторима је наложено да контролишу продају и свима који се не придржавају прописа забраниће рад и продају.

Инспекције настављају контролу хигијене у свим трговинским и угиститељским објектима.

Инспектори су добили налог да додатно контролишу цијене средстава за хигијену како би се спријечило да се кроз повећање марже повећавају цијене тих производа. Сви они који у овој ситуацији буду повећавали цијене средстава за хигијену биће кажњени.

Данас и сутра урадиће се дезинфекција Спортске дворане и Спортског центра „Партизан“.

Надлежно општинско одјељење данас ће прикупити податке о стању залиха хигијенских средстава како би се благовременопоручиле и обезбиједиле нове количине.

На посебном летку који ће бити истакнут на огласним таблама и на другим мјестима у граду, грађанима ће бити дата основна упутства о понашању у овој ситуацији..

И са данашњег састанка грађанима је упућен апел да стално подижу ниво личне хигијене, да провјетравају просторије у којима бораве и да што више времена проводе у природи, изван затворених просторија, наводи се у саопштењу локалне управе.

Последњи текстови

СШЦ Фоча: Расадничарима стипендија од 100 КМ мјесечно

Занимање расадничар након више година враћа се у Средњошколски центар Фоча и то као дефицитарно, па ће ученици који ове године упишу...

Прикупљање потписа против изградње хидроелектрана на фочанским ријекама

Неформална група грађана Фоче „Сачувајмо ријеке Фоче“ организује прикупљање потписа против изградње хидроелектрана на ријеци Бјелави и осталим ријекама на територији општине.

Мјештани: Не дамо Бјелаву и Малу Бјелаву

Почетком априла фочанско предузеће „Србињепутеви“ започело је припремне радове на изградњи мини хидроцентрала Бјелава и Мала Бјелава на истоименој ријеци што је...

ОО СДС Фоча: Изјаве Бегије Смајић вријеђају припаднике српског народа

У саопштењу достављеном медијима ОО СДС-а Фоча наводи се да је на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске чија је тема била...

Осумњичен да је намјерно возилом ударио пјешака

Фочанска полиција ухапсила је мушкарца чији су иницијали М.Н. из Фоче који је возилом задао тешке повреде суграђанину са иницијалима М.Н, саопштено...