Насловна Друштво Празничним сајмом креативаца почеле Јануарске свечаности

Празничним сајмом креативаца почеле Јануарске свечаности

22.4 C
Foča

Празнични сајам креативаца окупио је 15 излагача из Фоче који су изложили разноврсне предмете из кућне радиности. Петодневном манифестацијом, која је својеврсни увод у празнично расположење, почеле су Јануарске духовне и културне свечаности.

Ангелина Тешевић из Фоче прави живописне огрлице, наушнице и наруквице који су највише тражени у вријеме празника и даривања.

-Накит који ручно израђујем намјењен је дјевојкама за све прилике. На сајму редовно излажем и задовољна сам. Људи се интересују и ово је прилика да у вријеме празника зарадим-каже Тешевићева.

Поред креативно израђених рукотворина, на сајму су изложене добро познате биљне тинктуре и чајеви мануфактуре Владичић.

Иванка Владичић каже да су у понуди, коју током цијеле године припремају, заступљени чајеви од љековитих трава прикупљених на фочанским планинама. Осим чајева, породица Владичић производи разноврсне биљне сирупе, мелеме и креме.

Традиционалне одјевне предмете од вуне, који пријају у хладним зимским данима, ручно израђује Фочанка, Милена Цицмил.

-Израђујем капе, шешире и чарапе. Људи прилазе и интересују се, али слабије купују. Веће је интересовање у другим градовима и иностранству- сматра Цицмилова.

Циљ сајма, који је и продајног карактера, је представљање креативног  рада суграђана, њиховог умијећа и талента.

Младен Мандић из Туристичке организације општине Фоча каже да је из године у годину све веће интересовање, како излагача, тако и посјетилаца.

-Организацијом ове манифестације Туристичка организација настоји да промовише труд и креативност људи који се баве ручном израдом предмета који представљају својеврсна умјетничка дјела. Осим наступа на сајму фочански креативци, током године, имају прилику да своје рукотворине представе и продају у Инфо центру Туристичке организације- рекао је Мандић.

Празнични сајам креативаца ове године трајаће до недјеље, 22. децембра.

Посљедњи текстови

Почиње наплата паркинга у ужем центру Фоче

У ужем центру Фоче од четвртка, 14. јула, почиње наплата паркинга на јавним паркиралиштима у двије зоне наплате, саопштено је из предузећа...

У суботу вакцинација против вируса корона без претходног заказивања

У Универзитетској болници Фоча у суботу, 9. јула, биће настављена вакцинација против вируса корона без претходног заказивања. Имунизација ће...

ПУ Фоча: Прије одласка на одмор заштитити имовину

Полицијска управа Фоча позвала је грађане да у сезони годишњих одмора посебну пажњу посвете заштити своје имовине током дужег одсуства, те на...

Миљевина сутра од 9,00 до 15,00 без струје

Подручја Миљевине, Јелеча, Кратина, Оцркавља и Метвина биће без струје сутра од 9,00 до 15,00 часова, најављено је из фочанске Електродистрибуције.

ОО ДЕМОС-а Фоча: Изабрани кандидати за опште изборе

На општим изборима у октобру кандидати Демократског савеза за посланике у Народној скупштини Републике Српске у изборној јединици девет биће Марија Милановић...