Насловна Култура Predstava „Šta se zgodi kad se simpatija rodi“ prikazana Fočacima

Predstava „Šta se zgodi kad se simpatija rodi“ prikazana Fočacima

12 C
Foča

Udruženje građana „Scena“  iz Užica izvelo je dječiju predstavu „Šta se zgodi kad se simpatija rodi“ u Gradskom narodnom pozorištu. Predstavu su u dva termina  pogledali učenici od drugog do šestog razreda Osnovnih škola „Sveti Sava“ i „Veselin Masleša“, kao i mališani koji borave u Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“ i Centru za igru i druženje sa djecom, Klincograd.

„Šta se zgodi kad se Simpatija rodi“ je edukativna i interaktivna predstava koja govori o nemirnom i nestašnom dječaku, koji ne voli školu, jako je grub i ružno se ponaša, sve dok se u njegovom razredu ne pojavi nova djevojčica koja mu se jako dopadne.

Dvoje glumaca su na sceni, uz prilagođenu glumu publici koja ih je posmatrala, dočarala, svakodnevne scene koje i oni sami proživljavaju ili su već proživili.

Uz adekvatnu muziku mališani su uživali  i  sarađivali sa glumcima i sa osmjesima na licima napustili su Gradsko narodno pozorište. Prepuni utisaka, izdvajaju da im je najzanimljivje bilo plesanje sa glumcima i da su ponešto i naučili.

“Važno je biti dobar, imati petice u školi, družiti se i biti poslušan”, saglasni su mališani posle odgledane predstave.

Tanja Jovanović i Vladimir Kurčubić glumci su koji su mališanima predstavili ovu zanimljivu priču. Ističu da su zadovoljni kako ih je fočanska publika prihvatila i da su oduševljeni saradnjom koju su ostvarili tokom predstave sa mališanima.

Tri godine je prošlo od kad je ova predstava prvi put odigrana, a ovo dvoje glumaca igrali su je u Srbiji,  Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu  i Metohija kao i u Americi, kaže Tanja Jovanović.

Šta je sve spreman da uradi i koliko je spreman da se promijeni jedan dječak da bi bio što bliži svojoj simpatiji, vidjeli su svi oni koji su danas posjetili Gradsko narodno pozorište.

Bila je ovo predstava koja obiluje humorom, primjerima lijepog ponašanja, uči nas pravim vrijednostima života i promoviše školu i učenje.

Последњи текстови

Три факултета покрећу нови студијски програм трећег циклуса- Биоинжењеринг и медицинску информатику

Електротехнички, Машински и Медицински факултет Универзитета у Источном Сарајеву представили су данас нови студијски програм на трећем циклусу студија, докторским студијима.

Кризни штаб: Поново креће дезинфекција јавних површина

Општински штаб за ванредне ситуације је, с обзиром на повећање броја заражених вирусом корона, одлучио да поново крене са дезинфекцијом улица, јавних...

Додик у Фочи: Наредне године почетак градње ХЕ „Бук Бијела“

Грађевински радови на изградњи хидроелектране „Бук Бијела“, коју заједно праве Република Српска и Србија, требало би да почну наредне године, најавио је...

Маске обавезне и на отвореном, нема окупљања више од десет људи ни музике уживо

Републички штаб за ванредне ситуације, како би се зауставио тренд лоше епидемиолошке ситуације, увео је данас мјеру обавезе ношења заштитне маске на...

Фоча и Плужине заједно повећавају ниво безбједности туриста

Руководства општина Фоча и Плужине, те Нациoналног парка „Сутјеска“ и Парка природа „Пива“ потписали су данас у Фочи два споразума о заједничком...