Насловна Култура Премијерно изведена представа „Женски разговори“ – комедија о мушко-женским односима

Премијерно изведена представа „Женски разговори“ – комедија о мушко-женским односима

5 C
Foča

Пред препуном салом Градског позоришта у Фочи Студентска позоришна трупа Фоча одиграла је премијеру представе „Женски разговори“.

Ријеч је о комедији рађеној по тексту Душка Радовића, а једанаест младих глумаца наизмјенично су преносили духовите приче и искуства сваког од ликова на тему мушко-женских односа.

Текст је адаптирала и режирала Мирјана Радовић, која каже да је презадовољна
одзивом публике.

-Чак је било више људи него што смо ми очекивали, све вријеме се чуо смијех, публика је реаговала на оним мјестима на којима смо то и очекивали, тако да је цјелокупан утисак савршен. Представу ћемо поново извести током Јануарских свечаности, планирамо да наступамо у Вишеграду и још неким градовима, наравно у зависности од могућности- рекла је Радовићева.

Она је позвала све који могу да их подрже и донирају одређена средства, како би представа могла бити играна и у још неким градовима.

-Прошле године смо наступали у Требињу са представом “Мамин син”, а у марту ће бити изведен други дио те преставе. Реакција публике и у Требињу и у Фочи је увијек била адекватна, тако да се надамо да ћемо имати још доста успјешних премијера – истакла је режисерка представе.

Посматрајући мушки свијет из женске перспективе и обрнуто, у духу монолошко-дијалошких суочења, ликови су кроз хумор, али и горчину, открили своју узбудљиву и прикривену свакодневицу.

Улоге у овој представи тумаче Милош Милићевић, Злата Kашић, Никола Стјепановић, Теодора Лопатић, Игор Kрњић, Марија Ристић, Горан Стојановић, Наталија Kаностревац, Јован Лукач, Мирјана Радовић и Ивана Дупљанин.

Последњи текстови

Акварели Станка Родића изложени у Фочанској кући

Изложба слика Станка Родића из Новог Сада, под називом „Година прође“, отворена је у галерији Фочанске куће. Посјетиоци су имали прилику да...

Лане Гутовић са хит комедијом “Украђена личнос’” у фочанском позоришту

Познати српски глумац Милан Лане Гутовић своју хит комедију “Украђена личнос’”, у којој глуми и изводи је као Срећко Шојић, иначе популарни...

Сунчано и топлије уз малу дневну облачност

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити сунчано и топлије уз малу дневну облачност. Прије...

Фоча и Плужине прекограничном сарадњом унапређују туристичку понуду

У Фочи је данас представљен пројекат прекограничне сарадње ове општине са Плужинама у Црној Гори под називом “Туризам, адреналин и рафтинг авантура -  Т.А.Р.А”,...

Средњошколци упознати са начинима поступања у кризним ситуацијама

Цивилна заштита општине Фоча и Ватрогасно друштво Фоча одржали су предавање фочанским средњошколцима о земљотресу, противпожарној заштити и пословима којима се ова...