Насловна Култура Премијерно изведена представа „Женски разговори“ – комедија о мушко-женским односима

Премијерно изведена представа „Женски разговори“ – комедија о мушко-женским односима

20.8 C
Foča

Пред препуном салом Градског позоришта у Фочи Студентска позоришна трупа Фоча одиграла је премијеру представе „Женски разговори“.

Ријеч је о комедији рађеној по тексту Душка Радовића, а једанаест младих глумаца наизмјенично су преносили духовите приче и искуства сваког од ликова на тему мушко-женских односа.

Текст је адаптирала и режирала Мирјана Радовић, која каже да је презадовољна
одзивом публике.

-Чак је било више људи него што смо ми очекивали, све вријеме се чуо смијех, публика је реаговала на оним мјестима на којима смо то и очекивали, тако да је цјелокупан утисак савршен. Представу ћемо поново извести током Јануарских свечаности, планирамо да наступамо у Вишеграду и још неким градовима, наравно у зависности од могућности- рекла је Радовићева.

Она је позвала све који могу да их подрже и донирају одређена средства, како би представа могла бити играна и у још неким градовима.

-Прошле године смо наступали у Требињу са представом “Мамин син”, а у марту ће бити изведен други дио те преставе. Реакција публике и у Требињу и у Фочи је увијек била адекватна, тако да се надамо да ћемо имати још доста успјешних премијера – истакла је режисерка представе.

Посматрајући мушки свијет из женске перспективе и обрнуто, у духу монолошко-дијалошких суочења, ликови су кроз хумор, али и горчину, открили своју узбудљиву и прикривену свакодневицу.

Улоге у овој представи тумаче Милош Милићевић, Злата Kашић, Никола Стјепановић, Теодора Лопатић, Игор Kрњић, Марија Ристић, Горан Стојановић, Наталија Kаностревац, Јован Лукач, Мирјана Радовић и Ивана Дупљанин.

Последњи текстови

СО Фоча: Усвојене олакшице за привреднике који нису радили током епидемије

Одборници Скупштине општине Фоча усвојили су данас, као вид ублажавања посљедица пандемије вируса корона и подршке привредницима, одлуку о ослобађању плаћања више...

ОК авантура се наставља: Нектар ОК фест од 14. до 16. августа

Седмо издање музичког фестивала Нектар ОК фест биће одржано на Тјентишту од 14. до 16. августа, умјесто у јулу како је то...

У недељу слава храма на Осијама

Црква Свете Тројице на Осијама прославиће у недељу крсну славу Тројчиндан. Света литургија, након које ће се обавити обред...

Квар на водоводној мрежи у Миљевини

Због квара на водоводној мрежи у Миљевини дошло је до прекида у водоснабдијевању ове мјесне заједнице, саопштено је из предузећа “Извор”.

СШЦ Фоча: Расадничарима стипендија од 100 КМ мјесечно

Занимање расадничар након више година враћа се у Средњошколски центар Фоча и то као дефицитарно, па ће ученици који ове године упишу...