Naslovna Kultura Premijerno izvedena predstava „Ženski razgovori“ – komedija o muško-ženskim odnosima

Premijerno izvedena predstava „Ženski razgovori“ – komedija o muško-ženskim odnosima

20.8 C
Foča

Pred prepunom salom Gradskog pozorišta u Foči Studentska pozorišna trupa Foča odigrala je premijeru predstave „Ženski razgovori“.

Riječ je o komediji rađenoj po tekstu Duška Radovića, a jedanaest mladih glumaca naizmjenično su prenosili duhovite priče i iskustva svakog od likova na temu muško-ženskih odnosa.

Tekst je adaptirala i režirala Mirjana Radović, koja kaže da je prezadovoljna
odzivom publike.

-Čak je bilo više ljudi nego što smo mi očekivali, sve vrijeme se čuo smijeh, publika je reagovala na onim mjestima na kojima smo to i očekivali, tako da je cjelokupan utisak savršen. Predstavu ćemo ponovo izvesti tokom Januarskih svečanosti, planiramo da nastupamo u Višegradu i još nekim gradovima, naravno u zavisnosti od mogućnosti- rekla je Radovićeva.

Ona je pozvala sve koji mogu da ih podrže i doniraju određena sredstva, kako bi predstava mogla biti igrana i u još nekim gradovima.

-Prošle godine smo nastupali u Trebinju sa predstavom “Mamin sin”, a u martu će biti izveden drugi dio te prestave. Reakcija publike i u Trebinju i u Foči je uvijek bila adekvatna, tako da se nadamo da ćemo imati još dosta uspješnih premijera – istakla je režiserka predstave.

Posmatrajući muški svijet iz ženske perspektive i obrnuto, u duhu monološko-dijaloških suočenja, likovi su kroz humor, ali i gorčinu, otkrili svoju uzbudljivu i prikrivenu svakodnevicu.

Uloge u ovoj predstavi tumače Miloš Milićević, Zlata Kašić, Nikola Stjepanović, Teodora Lopatić, Igor Krnjić, Marija Ristić, Goran Stojanović, Natalija Kanostrevac, Jovan Lukač, Mirjana Radović i Ivana Dupljanin.

Poslednji tekstovi

Dio Obilićeva sutra bez struje

Zbog sanacije dijela niskonaponske mreže sutra će, u periodu od 9.00 do 14.00 časova, bez električne energije biti dio naselja Obilićevo, najavljeno je...

SO Foča: Usvojene olakšice za privrednike koji nisu radili tokom epidemije

Odbornici Skupštine opštine Foča usvojili su danas, kao vid ublažavanja posljedica pandemije virusa korona i podrške privrednicima, odluku o oslobađanju plaćanja više...

OK avantura se nastavlja: Nektar OK fest od 14. do 16. avgusta

Sedmo izdanje muzičkog festivala Nektar OK fest biće održano na Tjentištu od 14. do 16. avgusta, umjesto u julu kako je to...

U nedelju slava hrama na Osijama

Crkva Svete Trojice na Osijama proslaviće u nedelju krsnu slavu Trojčindan. Sveta liturgija, nakon koje će se obaviti obred...

Kvar na vodovodnoj mreži u Miljevini

Zbog kvara na vodovodnoj mreži u Miljevini došlo je do prekida u vodosnabdijevanju ove mjesne zajednice, saopšteno je iz preduzeća “Izvor”.