Насловна Друштво Препорука да се не иде у Горажде

Препорука да се не иде у Горажде

-4.4 C
Foča

Кризни штаб општине Фоча препоручио је грађанима да не иду у Горажде, гдје су регистрована четири случаја заражених вирусом корона.

Замјеник начелника општине Фоча Зоран Елез позвао је Фочаке који раде у Горажду да се јаве породичном љекару да би добили упуте како да се понашају.

„Имали смо захтјев да се радницима запосленим у предузећу „Превент“ у Горажду издају дозволе да могу да се крећу или потврду да не могу долазити на посао. Процедура је јасна, ми не можемо издавати никакве потврде, јер у случају да оду у Горажду њих следује 14 дана кућне изолације“, навео је Елез.

На подручју општине Фоча тренутно је 109 лица у кућној изолацији, а на подручју шест општина Старе Херцеговине 498.

На сједници кризног штаба је констатовано да се грађани углавном придржавају ограничења кретања и свих осталих наредби и препорука.

За лица старија од 65 година организована је услуга доставе намирница и лијекова, а тај посао бесплатно обављају радници и волонтери Центра за социјални рад, Црвеног крста и Цивилне заштите.

Грађани којима је потребан тај вид услуге могу да позову Центар за социјални рад на број телефона 058 210 870 (до 14.00 часова), Цивилну заштиту 058 210 744 (до 18.00 часова) и Црвени крст 058 210 098 (до 18.00 часова). 

Замјеник начелника одржао је састанак и са предсједницима мјесних заједница са градског подручја, који ће се укључити у акцију доставе намирница и лијекова старим лицима и свима који нису у могућности да оду до продавнице или апотеке.

Представници Граничне полиције БиХ информисали су Кризни штаб да су гранични прелази према Црној Гори на подручју општина Фоча затворени и да посљедњих седам дана није било улазака у БиХ, нити је уочено ни кретање миграната. 

Посљедњи текстови

Ђого: Свети Сава се уткао у народ као измиритељ и непрекидни опоменитељ непреображеног у човјеку

Професор Богословског факултета Светог Василија Острошког Дарко Ђого поручио је са Светосавске академије у Фочи да је Светосавље пут у коме се...

Начелник Вукадиновић упутио честитку поводом Савиндана

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић, поводом школске славе – Светог Саве, упутио је честитку ученицима, просвјетним радницима и свим запосленима у области...

ПУ Фоча: Повећан број саобраћајних несрећа, мање кривичних дјела

На подручју шест општина у надлежности Полицијске управе Фоча током прошле године евидентирано је 96 саобраћајних несрећа више у односу на 2020....

Лисице све чешће обилазе контејнере

У потрази за храном, лисице све чешће силазе у градске зоне, а ловци то објашњавају гашењем села и повећаним множењем ове врсте...

Прекиди у електроснабдијевању

Због реконструкције далековода сутра ће долазити до петнаестоминутних прекида у напајању струјом подручја Брод на Дрини, Баљево Поље, Кута, Штовић, Ђеђево, Зубовићи,...