Насловна Друштво Препорука да се не иде у Горажде

Препорука да се не иде у Горажде

13.5 C
Foča

Кризни штаб општине Фоча препоручио је грађанима да не иду у Горажде, гдје су регистрована четири случаја заражених вирусом корона.

Замјеник начелника општине Фоча Зоран Елез позвао је Фочаке који раде у Горажду да се јаве породичном љекару да би добили упуте како да се понашају.

„Имали смо захтјев да се радницима запосленим у предузећу „Превент“ у Горажду издају дозволе да могу да се крећу или потврду да не могу долазити на посао. Процедура је јасна, ми не можемо издавати никакве потврде, јер у случају да оду у Горажду њих следује 14 дана кућне изолације“, навео је Елез.

На подручју општине Фоча тренутно је 109 лица у кућној изолацији, а на подручју шест општина Старе Херцеговине 498.

На сједници кризног штаба је констатовано да се грађани углавном придржавају ограничења кретања и свих осталих наредби и препорука.

За лица старија од 65 година организована је услуга доставе намирница и лијекова, а тај посао бесплатно обављају радници и волонтери Центра за социјални рад, Црвеног крста и Цивилне заштите.

Грађани којима је потребан тај вид услуге могу да позову Центар за социјални рад на број телефона 058 210 870 (до 14.00 часова), Цивилну заштиту 058 210 744 (до 18.00 часова) и Црвени крст 058 210 098 (до 18.00 часова). 

Замјеник начелника одржао је састанак и са предсједницима мјесних заједница са градског подручја, који ће се укључити у акцију доставе намирница и лијекова старим лицима и свима који нису у могућности да оду до продавнице или апотеке.

Представници Граничне полиције БиХ информисали су Кризни штаб да су гранични прелази према Црној Гори на подручју општина Фоча затворени и да посљедњих седам дана није било улазака у БиХ, нити је уочено ни кретање миграната. 

Посљедњи текстови

Почиње наплата паркинга у ужем центру Фоче

У ужем центру Фоче од четвртка, 14. јула, почиње наплата паркинга на јавним паркиралиштима у двије зоне наплате, саопштено је из предузећа...

У суботу вакцинација против вируса корона без претходног заказивања

У Универзитетској болници Фоча у суботу, 9. јула, биће настављена вакцинација против вируса корона без претходног заказивања. Имунизација ће...

ПУ Фоча: Прије одласка на одмор заштитити имовину

Полицијска управа Фоча позвала је грађане да у сезони годишњих одмора посебну пажњу посвете заштити своје имовине током дужег одсуства, те на...

Миљевина сутра од 9,00 до 15,00 без струје

Подручја Миљевине, Јелеча, Кратина, Оцркавља и Метвина биће без струје сутра од 9,00 до 15,00 часова, најављено је из фочанске Електродистрибуције.

ОО ДЕМОС-а Фоча: Изабрани кандидати за опште изборе

На општим изборима у октобру кандидати Демократског савеза за посланике у Народној скупштини Републике Српске у изборној јединици девет биће Марија Милановић...