Насловна Друштво Prijem za najbolje osnovce i srednjoškolce

Prijem za najbolje osnovce i srednjoškolce

12 C
Foča

Fočanski srednjoškolci i osnovci postigli su brojne uspjehe u učenju i na takmičenjima širom Srpske i BiH i svoje obrazovne ustanove predstavljali na najbolji način u školskoj godini koja je već iza njih. Podstrek za dalje školovanje i usavršavanje pružila im je i opština Foča. Đake generacija i pobjednike republičkih takmičenja danas je primio načelnik opštine Radisav Mašić, čime je nastavljena dugogodišnja praksa nagrađivanja i podsticanja učenika da ostvaruju još bolje rezultate.

UCENICI SL 2

Foča se može pohvaliti talentovanim matematičarima, informatičarima, svestranim i istaknutim đacima koji su dokaz da znanje i dalje pobjeđuje. Među njima i Dejan Stanković, svršeni osnovac i najbolji matematičar u Srpskoj.

-Veoma teško se postaje najbolji matematičar, treba dosta truda i rada , ali i podrška i pomoć od nastavnika. Ja planiram da dalje upišem gimnaziju-rekao je Stanković.

Stečena znanja tokom devetogodišnjeg obrazovanja vrijedni i marljivi učenici  usavršavaju i kroz srednju školu. Dokaz tome je i Damjan Stanković, republički pobjednik iz matematike za učenike prvih razreda srednje škole.

-Svakako da treba i truda i rada i od učenika i nastavnika, ali ja sam nekako sebe doveo da mi je to prosto normalno, da sam na to nekako navikao-kaže mladi gimnazijalac.

 Na takmičenjima širom Srpske i BiH iz matematike, fizike, informatike istakli su se i svršeni osnovci, Đorđe Milanović i Andrej Davidović. Đorđe je ujedno đak generacije OŠ “Veselin Masleša” , a Andrej đak generacije OŠ “Sveti Sava”.

-Učestvovao sam na mnogim takmičenjima, osvajao nagrade,  a školovanje nastavljam u gimnaziji-rekao je Milanović.

-Nije mi predstavljao problem učenje i postizanje rezultata na takmičenjima, a upisaću gimnaziju-rekao je Davidović.

Brojne rezultate tokom školovanja postigla je i Milica Škipina, koja je ponijela tutulu ovogodišnjeg učenika generacije Srednjoškolskog centra.

-Takmičila sam se iz matematike , fizike i informatike na raznim nivoima, a posljednje takmičenje je bilo državno iz informatike. Planiram da upišem Elektrotehnički fakultet u Novom Sadu-rekla je Škipina.

Trud i zalaganje fočanskih učenika novčano je nagradila opština Foča.

-Naša je želja da ove talente pomognemo i podstaknemo, i oni će sigurno imati prednost za opštinske stipendije. Ovo je način kako treba školovati vlastiti kadar sa željom da oni dođu i pomognu razvoj svoje lokalne zajednice-rekao je načelnik opštine, Radisav Mašić.

Petoro mladih Fočaka i dalje će marljivo da radi, uči i stiče vrijedna upotrebljiva znanja i iskustva. Njihov primjer trebalo bi da slijede i naredne generacije.

Последњи текстови

Три факултета покрећу нови студијски програм трећег циклуса- Биоинжењеринг и медицинску информатику

Електротехнички, Машински и Медицински факултет Универзитета у Источном Сарајеву представили су данас нови студијски програм на трећем циклусу студија, докторским студијима.

Кризни штаб: Поново креће дезинфекција јавних површина

Општински штаб за ванредне ситуације је, с обзиром на повећање броја заражених вирусом корона, одлучио да поново крене са дезинфекцијом улица, јавних...

Додик у Фочи: Наредне године почетак градње ХЕ „Бук Бијела“

Грађевински радови на изградњи хидроелектране „Бук Бијела“, коју заједно праве Република Српска и Србија, требало би да почну наредне године, најавио је...

Маске обавезне и на отвореном, нема окупљања више од десет људи ни музике уживо

Републички штаб за ванредне ситуације, како би се зауставио тренд лоше епидемиолошке ситуације, увео је данас мјеру обавезе ношења заштитне маске на...

Фоча и Плужине заједно повећавају ниво безбједности туриста

Руководства општина Фоча и Плужине, те Нациoналног парка „Сутјеска“ и Парка природа „Пива“ потписали су данас у Фочи два споразума о заједничком...