Насловна Друштво Prikupljen novac za Aleksandra- Ministarstvo izdvojilo 6.000 KM

Prikupljen novac za Aleksandra- Ministarstvo izdvojilo 6.000 KM

8 C
Foča

Ministar porodice omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović uručila je danas u Foči rješenje o dodjeli 6.000 KM opštinskom Centru za socijalni rad i porodici Milutinović za nabavku ortopedskog pomagala za tridesetosmogodišnjeg Aleksandra Milutinovića, koji je dvije decenije nepokretan i bez mogućnosti govora.

aleksandar

Ministarstvo je podržalo humanitarnu akciju koju je pokrenuo fočanski Centar za socijalni rad, organizacijom osmomartovske priredbe za Aleksandrovu majku Milanku na kojoj je, od prodaje ulaznica i novčanih priloga, za nabavku ortopedskog pomagala i respiratora prikupljeno 2.000 KM.

Davidovićeva je istakla da je veoma bitno da se u akciju uključila cijela lokalna zajednica, te da će novac koji je doniralo ministarstvo biti dovoljan da se nabavi sto za vertikalizaciju i respirator, koji će Aleksandru olakšati život.

“Znam kada se desio taj nesrećni slučaj da je cijela Foča bila tužna, znam koliko ova porodica ulaže pažnje i ljubavi prema svom sinu da mu olakšaju situaciju, a posebno poznajem majku Milanku. Uz pomoć ortopedskog pomagala i respiratora, Aleksadar će moći da lakše diše, da se uspostavi funkcija bronhija, cjelokupni organizam će biti bolji”, rekla je Davidovićeva.

davidovic 1

Direktor Centra za socijalni rad Snežana Golijanin zahvalila se Ministartvu porodice, omladine i sporta na brzom reagovanju nakon zahtjeva za pomoć, kao i opštini Foča na podršci koju od nje dobijaju za svoj rad.

“Sa ovim novcem u potpunosti ćemo ostvariti naš cilj i biće bolji život za Aleksandra”, rekla je Golijanin.

Aleksandrova majka Milanka zahvalila se svima koji su pomogli da njen sin dobije neophodno ortopedsko pomagalo.

“Nikada nisam insistirala na pomoći. Aleksandar je nastradao 1998. godine i niko nije vjerovao da će da preživi, a preživio je uz pomoć porodice i dobrih ljudi. Izuzetno mi je drago da se čitava država uključila- i Centar za socijalni rad i Ministarstvo i sugrađani, hvala svima”, rekla je Milanka.

Ministar Jasmina Davidović uručila je i Crvenom krstu Foča rješenje o dodjeli 4.800 KM za pomoć najugroženijim stanovnicvima ove opštine.

Ministarstvo će odobriti i novčana sredstva za nabavku kombi vozila za Servis centar za pomoć djeci i odraslima sa teškoćama u razvoju “Tračak nade”.

“Prošle godine smo odobrili 10.000 KM, a isti iznos trebalo bi da odobrimo i u ovoj godini, da bi mogli da krenu u nabavku vozila”, rekla je Davidovićeva.

 

 

 

 

 

Последњи текстови

Кунарац: Трговине да не раде недјељом, поштовати скупштинске одлуке

Одборник у Скупштини општине Фоча Сребренко Кунарац сматра да трговине не би требало да наставе са радом недјељом од 6.00 до 12.00...

Радно вријеме недјељом од 6.00 до 12.00 часова

Радно вријеме трговинских и других радњи и након 1.октобра биће од 6.00 до 22.00 часа, а недјељом од 6.00 до 12.00 часова,...

Музеј Старе Херцеговине Фоча- Изложба “Невесињска олимпијада”

У галерији Музеја Старе Херцеговине  биће отворена изложба „Невесињска олимпијада“ коју је у току прошле године приредио Музеј Херцеговине у Требињу.

Удружење РВИ: Продужен рок за подношење захтјева за стамбено збрињавање

Из Удружења ратних војних инвалида Фоче обавијестили су ратне војне инвалиде од прве до четврте категорије и чланове породица погинулих бораца да...

Ђокић: Социјалисти се залажу за економски развој и нова радна мјеста

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић поручио је у Фочи да се ова странка залаже за економски развој који ће довести до социјалне...