Насловна Друштво Prikupljen novac za Aleksandra- Ministarstvo izdvojilo 6.000 KM

Prikupljen novac za Aleksandra- Ministarstvo izdvojilo 6.000 KM

0.9 C
Foča

Ministar porodice omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović uručila je danas u Foči rješenje o dodjeli 6.000 KM opštinskom Centru za socijalni rad i porodici Milutinović za nabavku ortopedskog pomagala za tridesetosmogodišnjeg Aleksandra Milutinovića, koji je dvije decenije nepokretan i bez mogućnosti govora.

aleksandar

Ministarstvo je podržalo humanitarnu akciju koju je pokrenuo fočanski Centar za socijalni rad, organizacijom osmomartovske priredbe za Aleksandrovu majku Milanku na kojoj je, od prodaje ulaznica i novčanih priloga, za nabavku ortopedskog pomagala i respiratora prikupljeno 2.000 KM.

Davidovićeva je istakla da je veoma bitno da se u akciju uključila cijela lokalna zajednica, te da će novac koji je doniralo ministarstvo biti dovoljan da se nabavi sto za vertikalizaciju i respirator, koji će Aleksandru olakšati život.

“Znam kada se desio taj nesrećni slučaj da je cijela Foča bila tužna, znam koliko ova porodica ulaže pažnje i ljubavi prema svom sinu da mu olakšaju situaciju, a posebno poznajem majku Milanku. Uz pomoć ortopedskog pomagala i respiratora, Aleksadar će moći da lakše diše, da se uspostavi funkcija bronhija, cjelokupni organizam će biti bolji”, rekla je Davidovićeva.

davidovic 1

Direktor Centra za socijalni rad Snežana Golijanin zahvalila se Ministartvu porodice, omladine i sporta na brzom reagovanju nakon zahtjeva za pomoć, kao i opštini Foča na podršci koju od nje dobijaju za svoj rad.

“Sa ovim novcem u potpunosti ćemo ostvariti naš cilj i biće bolji život za Aleksandra”, rekla je Golijanin.

Aleksandrova majka Milanka zahvalila se svima koji su pomogli da njen sin dobije neophodno ortopedsko pomagalo.

“Nikada nisam insistirala na pomoći. Aleksandar je nastradao 1998. godine i niko nije vjerovao da će da preživi, a preživio je uz pomoć porodice i dobrih ljudi. Izuzetno mi je drago da se čitava država uključila- i Centar za socijalni rad i Ministarstvo i sugrađani, hvala svima”, rekla je Milanka.

Ministar Jasmina Davidović uručila je i Crvenom krstu Foča rješenje o dodjeli 4.800 KM za pomoć najugroženijim stanovnicvima ove opštine.

Ministarstvo će odobriti i novčana sredstva za nabavku kombi vozila za Servis centar za pomoć djeci i odraslima sa teškoćama u razvoju “Tračak nade”.

“Prošle godine smo odobrili 10.000 KM, a isti iznos trebalo bi da odobrimo i u ovoj godini, da bi mogli da krenu u nabavku vozila”, rekla je Davidovićeva.

 

 

 

 

 

Последњи текстови

Повећан број пацијената са симптомима респораторних вирусних инфекција

Протеклих дана у Дому здравља у Фочи повећан је број пацијената који се јављају са симптомима респораторних вирусних инфекција. Како су...

Утврђен термин седмог ОК феста на Тјентишту

Седмо издање музичког фестивала Нектар ОК фест биће одржано на Тјентишту од 17. до 19. јула ове године, саопштили су данас организатори.

У понедјељак књижевно вече са Нелетом Карајлићем

У Градском позоришту у Фочи у понедјељак, 3. фебруара биће одржано књижевно вече са Нелетом Карајлићем. Познати музичар, композитор и писац...

Данас облачно

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати промјенљиво до претежно облачно и вјетровито вријеме, мјестимично са кишом и релативно...

Фочанске школе прославиле свог небеског заштитника

Славским обредом и богатим културно-забавним програмом ученици, наставници и професори фочанских основних школа и Средњошколског центра прославили су крсну славу и Дан школе, Светог Саву.