Насловна Друштво Priziv Svetog Duha na djecu u hramu Svetog Save za uspješnu novu...

Priziv Svetog Duha na djecu u hramu Svetog Save za uspješnu novu školsku godinu

0.7 C
Foča

Crkva nas je učila i uči da se prije svakog dobrog i korisnog djela hrišćani treba da pomole Bogu. Povod za molitvu, priziv i blagoslov Svetog Duha je i početak nove školske godine.

Jedan poseban blagoslov na početku školske godine je priziv Svetog duha da siđe na svu djecu, kako bi se umudrila i postala vrijedna, kako bi se usavršavala u svetovnoj, ali i u duhovnoj nauci.

To drevno crkveno predanje i molitveni običaj ponovo je prije nekoliko godina zaživio i u Foči.

-Danas u hramu Svetog Save, uoči samog početka nove školske godine, biće obavljen priziv Svetog duha na svu našu djecu. Crkva svoju brigu uvijek pokazuje prema djeci, ne samo prema njihovom tjelesnom već i duhovnom napredovanju i zdravlju. Crkva ih prihvata sebi i priziva jedan poseban blagoslov na početku školske godine da Duh sveti siđe na svu djecu, da se umudre, da postanu vrijedni djelatnici u svojim školama. Zato je potrebno da Crkva početkom svake školske godine vrši priziv Svetog Duha nad učenicima, kako bi djeca uzrastala, ne samo fizički zdrava, već prevashodno duhovno zdrava i kako bi, kako kaže apostol Pavle, došla u mjeru rasta visine Hristove, što je cilj hrišćanskog života”, pojašnjava starješina hrama Svetog Save sveštenik Nenad Tupeša.

Priziv Svetog Duha na djecu, njihov rad i uspjeh koji im predstoji u nastupajućoj školskoj godini, biće obavljen danas od 18 časova u hramu Svetog Save.

Последњи текстови

Индустријска зона Брод на Дрини сутра без струје

Због радова у трафостаници 35 kV , сутра ће без струје бити Индустријска зона Брод на Дрини у периоду од 13.00 до...

Одбојкаши позивају навијаче: Вечерас у Фочи важан меч са Радником

У одбојкашкој Премијер лиги БиХ, до одласка на зимску паузу, остало је да се одигра још једно коло. У посљедњем...

Три лица ухапшена због наношења тешких повреда суграђанину

Фочанска полиција лишила је слободе тројицу Фочака, чији су иницијали Б.С, Б.В. и Б.М, осумњичени да су нанијели...

Расписан конкурс за општинске стипендије

Општина Фоча расписала је данас конкурс за додјелу стипендија редовним студентима првог циклуса студија за академску 2019/2020. годину. Право на општинску стипендију...

Фочаци великог срца: За Иванино лијечење прикупили више од 20.000 марака

У акцији за помоћ у лијечењу трогодишње Иване Бјелогрлић, грађани Фоче су кроз кутије постављене у угоститељским, трговачким и другим објектима, донирали укупно 20.401 конвертибилну марку, потврђено...