Насловна Друштво Priznanje grada Obrenovca fočanskim rafterima za pomoć tokom majskih poplava

Priznanje grada Obrenovca fočanskim rafterima za pomoć tokom majskih poplava

8.7 C
Foča

Predsjednik Udruženja građana “Budućnost Obrenovca” iz srbijanske opštine Obrenovac Milomir Popović uručio je šestočlanoj ekipi fočanskih raftera priznanje ove beogradske opštine za izuzetan doprinos spašavanju i podršci u borbi protiv poplava u maju ove godine.

Šest hrabrih fočanskih raftera Vladimir Muminović, Danko Pljevaljčić, Đorđe Trivun, Velimir Mašić, Srđan Vidojević i Nikola Popržen u maju prošle godine više dana u najizazovnijim vremenskim uslovima evakuisali su potopljeno stanovništvo u Obrenovcu, prevozili vodu, hranu, lijekove i ostalu neophodnu pomoć.

muma 5
Obrenovčanima, koji su bili najviše pogođeni poplavama, Fočaci su bili pri ruci u najtežim momentima. Pružili su im ruku spasa na najhumaniji i najprofesionalniji način, kaže Popović.

-Ovo je naš ljudski i moralni momenat i čin zahvalnosti. Ovi momci su pokazali jedno veliko umijeće za vrijeme majskih poplava u Obrenovcu, bili su pri ruci Obrenovčanima koji su osjetili jako veliku potrebu da izađu iz grada, a nisu imali načina. Zahvaljujući ovim momcima koji su to jako profesionalno uradili sa svojom opremom, sva ta evakuacija i pored vojske, Žandarmerije i vatrogasaca, spasilaca, odvijala se brzo i bili su jaka podrška svima nama-rekao je Popović.

Vladimir Muminović, vođa ekipe fočanskih raftera koji su bili u spasilačkoj misiji u Obrenovcu izrazio je zahvalnost predsjedniku Udruženja Popoviću i gradu Obrenovcu na uručenom priznanju.

-Kao i svim Obrenovčanima koji su tamo bili u nevolji i koji su sve sa nama zajedno preživjeli, tu smo uvijek kad god zatrebaju i pomoć i podrška. Sa brojnim Obrenovčanima mi smo ostali u kontaktu, posjećujemo se i nadamo se da će to ostati i dalje tako-rekao je Muminović.

muma 2

Osim prijatljskih odnosa, predstavnici grada Obrenovca i fočanski rafteri težiće ka tome da uskoro osnuju zajedničku spasilačku ekipu, koju će činiti četrdesetak Fočaka i Obrenovčana, a koja će biti na raspolaganju i na usluzi svom stanovništvu sa obje strane Drine, pogotvo u nepogodama i nevoljama.

Podsjećamo, pored raftera koji su boravili u Obrenovcu u toku majskih poplava, 40 fočanskih raftera bilo je angažovano na evakuaciji stanovništva u Bijeljini a članovi Spasilačke grupe Volf iz Foče, radili su na evakuaciji stanovništva u Doboju i Brčkom.

Obrenovac danas

Predsjednik Udruženja građana “Budućnost Obrenovca” iz srbijanskog grada Obrenovca Milomir Popović kaže da se Obrenovca poslije više od pola godine od nezapamćenih poplava polako vratio u svoj prvobitni izgled, u industrijski grad u naboju razvoja.

-Međutim, jedan momenat koji će Obrenovac i njegovi građani još dugo nositi jeste psihički. Nadam se da će sva ta neka kriza u svijesti Obrenovčana da se prebrodi, a to će se najbolje pokazati kada dođe maj ove nove 2015.godine-rekao je Popović.

Посљедњи текстови

Вечерас годишњи концерт Основне музичке школе

У Градском позоришту у Фочи вечерас ће бити одржан годишњи концерт фочанске Основне музичке школе, на коме ће наступити више од 60...

Пионири Сутјеске најбољи у лиги Херцеговине

Пионири Фудбалског клуба Сутјеска освојили су прво мјесто у подручној лиги Херцеговине. Млади таленти из Фоче на десет утакмица...

Без струје сутра дио горњег Обилићева и Козја Лука са околином

Због санације нисконапонске мреже сутра ће без напајања електричном енергијом бити дио горњег Обилићева. Струје неће бити од 9.00...

Отворена изложба о Овчарско-кабларској “Светој Гори”

Српски манастири Овчарско-кабларске клисуре вијековима су чувари  вјере и националног идентитета, а својом мјешавином умјетничких стилова из разних историјских епоха свједоче о...

Наредна два дана у Биоковима прекиди у електроснабдијевању

На подручју Биокова наредна два дана долазиће до прекида у електроснабдијевању у периоду од 9.00 до 15.00 часова. Потрошачи...