Насловна Друштво Прво празнично даривање обрадовало вишечлане породице

Прво празнично даривање обрадовало вишечлане породице

7.9 C
Foča

Четрдесет четири фочанске вишечлане породице са малољетним дјететом даровао је данас начелник општине Фоча, Радисав Машић, новчаном помоћи од по 1.000 конвертибилних марака. Код породица радост и изненађење на лијепом гесту начелника општине.

Помоћ, коју први пут вишечланим породицама додјељује први човјек општине, изненадила је и Маријану Рашевић, незапослену мајку четворо дјеце.

-Заиста смо захвални начелнику општине и изненађени подршком. Значиће нам-рекла је Рашевићева.

И Снежана Дракул мајка је четворо дјеце. Једна кћерка јој је већ засновала своју породицу, а породичну радост умножава малољетни син. Ганута је подршком општине.

-Диван гест. Овдје сам већ више од тридесет година и први пут се овако нешто дешава. Живот сам посветила дјеци, иако немам посао, тако да се радујем овоме и надам се да ће нешто слично и даље да буде, не по питању донација, већ подршке дјеци из вишечланих породица-рекла је Дракулова.

У фочанском Удружењу породица са четворо и више дјеце задовољни-новчана подршка добродошла је у претпразничким данима. Предсједница Удружења, Љиљана Дракул, каже да ажурирају евиденцију, због чега позивају породице са малољетном дјецом да се јаве како би и њима била уручена помоћ начелника општине.

-Трудили смо се да заступимо све породице. Уколико је неко преостао, довољно је да се јаве у Удружење, да упишем њихове податке и помоћ ће им, како је обећао начелник, бити накнадно уручена-појаснила је Дракулова.

Иако нова, ово није једина мјера којом општина помаже породице са више дјеце.

-Ми смо кроз скупштину одлуку регулисали да дјеца из вишечланх породица имају општинску стипендију, да у обданишту дјеца из ове категорије имају одређене попусте, затим новчано стимулишемо новорођену дјецу у тим породицама, а регулисаћемо и још неке погодности-рекао је начелник општине Фоча, Радисав Машић.

Начелник Машић најавио је да ће у сљедећој години дефинисати подршку вишечланим породицама, са акцентом на запошљавање дјеце и давања олакшица у рјешавању стамбеног питања.

Последњи текстови

Данас Васкршње задушнице

Српска православна црква и вјерници обиљежавају данас Велике или Васкршње задушнице, као знак сјећања на све преминуле, када се посјећују гробља и...

Вукови у Јечмиштима заклали три овце

У селу Јечмишта, у мјесној заједници Челебићи, вукови су заклали двије овце и јагње причинивши штету власнику Милошу Каровићу, који се годинама...

Спомен црква у Јошаници прикључена на електромрежу

Спомен црква Светих Ћирила и Методија у изградњи у фочанској мјесној заједници Јошаница прикључена је на електромрежу. Средства за...

Изведена монодрама „Мудри и јуначни војвода Јанко Катић“

Монодрама „Мудри и јуначни војвода Јанко Катић“, коју је написао врстан познавалац историје и познати српски књижевник Милован Витезовић,...

КУД „Фоча“: Чувари народне традиције

Културно-умјетничко друштво „Фоча“ већ девет година окупља дјецу и младе са циљем очувања и његовања традиције фолклора и народног стваралаштва. Редовни су...