Насловна Друштво Прво празнично даривање обрадовало вишечлане породице

Прво празнично даривање обрадовало вишечлане породице

10.2 C
Foča

Четрдесет четири фочанске вишечлане породице са малољетним дјететом даровао је данас начелник општине Фоча, Радисав Машић, новчаном помоћи од по 1.000 конвертибилних марака. Код породица радост и изненађење на лијепом гесту начелника општине.

Помоћ, коју први пут вишечланим породицама додјељује први човјек општине, изненадила је и Маријану Рашевић, незапослену мајку четворо дјеце.

-Заиста смо захвални начелнику општине и изненађени подршком. Значиће нам-рекла је Рашевићева.

И Снежана Дракул мајка је четворо дјеце. Једна кћерка јој је већ засновала своју породицу, а породичну радост умножава малољетни син. Ганута је подршком општине.

-Диван гест. Овдје сам већ више од тридесет година и први пут се овако нешто дешава. Живот сам посветила дјеци, иако немам посао, тако да се радујем овоме и надам се да ће нешто слично и даље да буде, не по питању донација, већ подршке дјеци из вишечланих породица-рекла је Дракулова.

У фочанском Удружењу породица са четворо и више дјеце задовољни-новчана подршка добродошла је у претпразничким данима. Предсједница Удружења, Љиљана Дракул, каже да ажурирају евиденцију, због чега позивају породице са малољетном дјецом да се јаве како би и њима била уручена помоћ начелника општине.

-Трудили смо се да заступимо све породице. Уколико је неко преостао, довољно је да се јаве у Удружење, да упишем њихове податке и помоћ ће им, како је обећао начелник, бити накнадно уручена-појаснила је Дракулова.

Иако нова, ово није једина мјера којом општина помаже породице са више дјеце.

-Ми смо кроз скупштину одлуку регулисали да дјеца из вишечланх породица имају општинску стипендију, да у обданишту дјеца из ове категорије имају одређене попусте, затим новчано стимулишемо новорођену дјецу у тим породицама, а регулисаћемо и још неке погодности-рекао је начелник општине Фоча, Радисав Машић.

Начелник Машић најавио је да ће у сљедећој години дефинисати подршку вишечланим породицама, са акцентом на запошљавање дјеце и давања олакшица у рјешавању стамбеног питања.

Посљедњи текстови

Вечерас годишњи концерт Основне музичке школе

У Градском позоришту у Фочи вечерас ће бити одржан годишњи концерт фочанске Основне музичке школе, на коме ће наступити више од 60...

Пионири Сутјеске најбољи у лиги Херцеговине

Пионири Фудбалског клуба Сутјеска освојили су прво мјесто у подручној лиги Херцеговине. Млади таленти из Фоче на десет утакмица...

Без струје сутра дио горњег Обилићева и Козја Лука са околином

Због санације нисконапонске мреже сутра ће без напајања електричном енергијом бити дио горњег Обилићева. Струје неће бити од 9.00...

Отворена изложба о Овчарско-кабларској “Светој Гори”

Српски манастири Овчарско-кабларске клисуре вијековима су чувари  вјере и националног идентитета, а својом мјешавином умјетничких стилова из разних историјских епоха свједоче о...

Наредна два дана у Биоковима прекиди у електроснабдијевању

На подручју Биокова наредна два дана долазиће до прекида у електроснабдијевању у периоду од 9.00 до 15.00 часова. Потрошачи...