Насловна Друштво PU Foča: Obilježen Dan policije

PU Foča: Obilježen Dan policije

19.9 C
Foča

Prisluživanjem svijeća, odavanjem pomena stradalim pripadnicima policije ispred spomen ploče u zgradi Policijske uprave Foča najmlađa Uprava MUP-a RS obilježila je Dan policije. Poručeno je da policija uspješno realizuje planirane poslove i uvijek je spremna da odgovori na sve zadatke i izazove, čuvajući red i mir i bezbjednost građana.

Pripadnici Policijske uprave  odali su počast poginulim kolegama koji su svoje živote tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata ugradili u temelje Srpske. Više od dvije i po decenije stradalom suprugu Nenadu Mitroviću, bivšem pripadniku Specijalne brigade policije MUP-a Srpske svijeću prislužuje supruga Anka Škipina. Nakon što je 1995.godine ostala bez glave porodice, posao dobija u fočanskoj policiji.

-Veoma sam ponosna na kćerku koja je nakon završenog fakulteta krenula na obuku za Policijsku akademiju i ide stopama svog oca-kaže Škipina.

Pored porodica i potomaka poginulih nisu zaboravljeni ni penzionisani pripadnici PU Foča koji se i danas druže sa kolegama, ali spremni su i  da im priteknu u pomoć. Jedan od njih je Zdravko Matović, koji je skoro tri decenije proveo u plavoj uniformi.

-Penzionisan sam 2003.godine, ali sam nakon penzionisanja ponovo dobio službenu legitimaciju, tako da bih u slučaju potrebe rado  pomogao svojim kolegama-rekao je Matović.

20190404_122551

U godini kada se obilježava 27 godina Policije Srpske, zgrada PU Foča, sagrađena šezdesetih godina prošlog vijeka, dobija novi izgled. Sredstvima resornog ministarstva obnavlja se stolarija, fasada i krov. U planu je i podizanje spomenika stradalim kolegama, kaže zamjenik načelnika PU Foča, Radenko Vasiljević:

-Pokrenuli smo inicijativu da u znak sjećanja stradalim kolegama postavimo novo spomen obilježje koje će se nalaziti ispred zgrade Policijske uprave. Pripremene aktivnosti su u toku i očkeujemo da ćemo ih završiti do naredne godine. Ono što je važno istaći jeste da je lani na konkurs za Policijsku akademiju primljeno 26 kandidata iz Foče, što znači da ovdje postoji zainteresovanost za rad pri MUP-u RS i pozivamo mlade da se odazivaju na raspisane konkurse-istakao je Vasiljević.

20190404_122028

Policijski službenici opredijeljeni su da u narednom periodu imaju što bolju saradnju sa građanima sa ciljem održavanja povoljnog stanja bezbjednosti na području koje pokriva Policijska uprava Foča.

Посљедњи текстови

За произвођаче млијека у Фочи обезбијеђене стеоне јунице

Реализацијом пословног плана „Проширење кооперантске мреже кроз подршку развоју малих мљекарских фарми на подручју Херцеговине, Романије и Подриња“, седам произвођача млијека из...

Градска пијаца у новом руху

У фочанској Пријекој чаршији отворена је реконструисана градска пијаца, која је, након што је дуго времена била оронула и прилично запуштена, синула...

Дом здравља: Нагло захлађење проблем хроничним болесницима

На сјеверној земљиној полулопти данас је почела јесен. Почетак јесени доноси и ниже јутарње температуре и честу појаву здравствених проблема за хроничне...

Сутјеска-Модрича сутра на Арена спорт ТВ

Фудбалери Сутјеске угостиће сутра у Фочи Алфа Модричу у деветом колу Прве лиге Републике Српске, а утакмицу ће преносити спортски телевизијски канал...

Реконструисана градска пијаца: Отварање сутра у 8.00 часова

Представници Општине Фоча и швајцарске организације „Каритас“, отвориће сутра у 8.00 часова реконструисану градску пијацу. Степениште, тротоари, ограда и...