Насловна Друштво PU Foča: Spremni za nove profesionalne izazove

PU Foča: Spremni za nove profesionalne izazove

-7.7 C
Foča

Bezbjednost građana, očuvanje reda i mira i borba protiv kriminala stalni su zadaci Policijske uprave Foča, istaknuto je na obilježavanju krsne slave MUP-a RS, Svetog Arhangela Mihaila, u sjedištu ove Uprave u Foči. Jedna od najmlađih policijskih uprava MUP-a Srpske, čije se nadležnosti prostiru na šest opština regije Stara Hercegovina, uspješno realizuje planirane poslove i uvijek je spremna da odgovori na sve zadatke i izazove pred kojima se nalaze njeni pripadnici.

Nakon što je u ovoj godini zgrada PU Foča dobila novi izgled, čime su se stvorili bolji uslovi za rad, akcenat je stavljen na tehničko i kadrovsko napredovanje. Među njima je i Jedinica žandarmerije, uvijek spremna da interveniše i odbrani svakog građanina od napada na njegov život ili imovinu.

-U ovoj godini Jedinica žandarmerije se stalno oprema, stručno osposobljava i proširuje. Trenutno se određeni broj pripadnika nalazi na usavršavanju i obuci u Centru za obuku u Banjaluci. Uvijek smo spremni, radimo, vježbamo, da bismo u svakom trenutku mogli da obavimo ono za šta smo i formirani-rekao je komandir Jedinice, Zlatko Radović.

Unapređenje bezbjednosti građana i njihove imovine – prioritet je u radu PU Foča, koja od početka godine bilježi smanjenje stope kriminaliteta, što je rezultat pojačanih aktivnosti i rada na terenu.

-Ukupno stanje bezbjednosti je zadovoljavajuće, broj narušavanja javnog reda i mira je u stalnom opadanju, oblast bezbjednosti saobraćaja možemo ocijeniti dobrom, jer imamo veoma mali broj nezgoda sa teškim posljedicama po lica, a iz oblasti kriminaliteta bilježimo smanjenje krivičnih djela i odsustvo onih krivičnih djela koja izazivaju uzmenirenost građana-istakao je načelnik Odjeljenja policije PU Foča, Voislav Krunić.

U okviru obilježavanja krsne slave, PU Foča tokom cijele sedmice organizovala je niz aktivnosti, kao što je dobrovoljno darivanje krvi, a najmlađim sugrađanima otvorila je vrata i upoznala ih o opremi koju koristi u redovnim i specijalnim aktivnostima. Danas su prislužili svijeće i odali počast stradalim pripadnicima policije ispred novoizgrađenog spomenika, a u zgradi Uprave obavljen je slavski obred.

Последњи текстови

Фоча и Плужине прекограничном сарадњом унапређују туристичку понуду

У Фочи је данас представљен пројекат прекограничне сарадње ове општине са Плужинама у Црној Гори под називом “Туризам, адреналин и рафтинг авантура -  Т.А.Р.А”,...

Средњошколци упознати са начинима поступања у кризним ситуацијама

Цивилна заштита општине Фоча одржала је предавање фочанским средњошколцима о земљотресу, противпожарној заштити и пословима којима се ова јединица бави.

Сунчано уз умјерену облачност

У Републици Српској и ФБиХ данас ће преовладавати претежно сунчано вријеме, уз пролазну умјерену облачност са запада које ће захватити већину крајева.

Митрополит Хризостом служи у Светосавском храму у Фочи

Светом литургијом и славским обредом највећа српска православна светиња у БиХ, Храм Светог Саве у Фочи, прославиће у понедјељак свог небеског заштитника.

Претежно сунчано уз локално малу облачност

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно сунчано вријеме, уз локално малу облачност и највишу дневну температуру ваздуха до...