Насловна Друштво PU Foča: Spremni za nove profesionalne izazove

PU Foča: Spremni za nove profesionalne izazove

37.6 C
Foča

Bezbjednost građana, očuvanje reda i mira i borba protiv kriminala stalni su zadaci Policijske uprave Foča, istaknuto je na obilježavanju krsne slave MUP-a RS, Svetog Arhangela Mihaila, u sjedištu ove Uprave u Foči. Jedna od najmlađih policijskih uprava MUP-a Srpske, čije se nadležnosti prostiru na šest opština regije Stara Hercegovina, uspješno realizuje planirane poslove i uvijek je spremna da odgovori na sve zadatke i izazove pred kojima se nalaze njeni pripadnici.

Nakon što je u ovoj godini zgrada PU Foča dobila novi izgled, čime su se stvorili bolji uslovi za rad, akcenat je stavljen na tehničko i kadrovsko napredovanje. Među njima je i Jedinica žandarmerije, uvijek spremna da interveniše i odbrani svakog građanina od napada na njegov život ili imovinu.

-U ovoj godini Jedinica žandarmerije se stalno oprema, stručno osposobljava i proširuje. Trenutno se određeni broj pripadnika nalazi na usavršavanju i obuci u Centru za obuku u Banjaluci. Uvijek smo spremni, radimo, vježbamo, da bismo u svakom trenutku mogli da obavimo ono za šta smo i formirani-rekao je komandir Jedinice, Zlatko Radović.

Unapređenje bezbjednosti građana i njihove imovine – prioritet je u radu PU Foča, koja od početka godine bilježi smanjenje stope kriminaliteta, što je rezultat pojačanih aktivnosti i rada na terenu.

-Ukupno stanje bezbjednosti je zadovoljavajuće, broj narušavanja javnog reda i mira je u stalnom opadanju, oblast bezbjednosti saobraćaja možemo ocijeniti dobrom, jer imamo veoma mali broj nezgoda sa teškim posljedicama po lica, a iz oblasti kriminaliteta bilježimo smanjenje krivičnih djela i odsustvo onih krivičnih djela koja izazivaju uzmenirenost građana-istakao je načelnik Odjeljenja policije PU Foča, Voislav Krunić.

U okviru obilježavanja krsne slave, PU Foča tokom cijele sedmice organizovala je niz aktivnosti, kao što je dobrovoljno darivanje krvi, a najmlađim sugrađanima otvorila je vrata i upoznala ih o opremi koju koristi u redovnim i specijalnim aktivnostima. Danas su prislužili svijeće i odali počast stradalim pripadnicima policije ispred novoizgrađenog spomenika, a u zgradi Uprave obavljen je slavski obred.

Посљедњи текстови

Добротворна улична свирка за Ивану Бјелогрлић

Дјечија играоница „Звјездица“ организоваће сутра на Тргу краља Петра у Фочи добротворну  уличну свирку, на којој ће се прикупљати новчана средства за...

СРД „Младица“: Почиње школа риболова

Спортско-риболовно друштво „Младица“ организује бесплатну школу риболова за дјецу узраста од седам до 14 година, која ће почети у понедјељак, 2. августа.

ПУ Фоча: Прву половину године обиљежио повећан број саобраћајних несрећа

Полицијска управа Фоча у протеклих шест мјесеци евидентирала је 43 саобраћајне несреће више него у истом периоду прошле године. У благом порасту...

У Фочи велики одзив за потписивање петиције

Петицију против одлуке високог представника Валентина Инцка о наметању закона о кажњавању негирања геноцида у Фочи је од синоћ потписало више стотина...

Ђоковићев тениски центар помаже ТК “Фоча”

Бојан Божовић, спортски директор Тениског центра „Новак“ у Београду и власник Тениске академије „Божовић“ у Цириху најавио је сарадњу те двије познате...