Насловна Друштво PU Foča: Spremni za nove profesionalne izazove

PU Foča: Spremni za nove profesionalne izazove

9 C
Foča

Bezbjednost građana, očuvanje reda i mira i borba protiv kriminala stalni su zadaci Policijske uprave Foča, istaknuto je na obilježavanju krsne slave MUP-a RS, Svetog Arhangela Mihaila, u sjedištu ove Uprave u Foči. Jedna od najmlađih policijskih uprava MUP-a Srpske, čije se nadležnosti prostiru na šest opština regije Stara Hercegovina, uspješno realizuje planirane poslove i uvijek je spremna da odgovori na sve zadatke i izazove pred kojima se nalaze njeni pripadnici.

Nakon što je u ovoj godini zgrada PU Foča dobila novi izgled, čime su se stvorili bolji uslovi za rad, akcenat je stavljen na tehničko i kadrovsko napredovanje. Među njima je i Jedinica žandarmerije, uvijek spremna da interveniše i odbrani svakog građanina od napada na njegov život ili imovinu.

-U ovoj godini Jedinica žandarmerije se stalno oprema, stručno osposobljava i proširuje. Trenutno se određeni broj pripadnika nalazi na usavršavanju i obuci u Centru za obuku u Banjaluci. Uvijek smo spremni, radimo, vježbamo, da bismo u svakom trenutku mogli da obavimo ono za šta smo i formirani-rekao je komandir Jedinice, Zlatko Radović.

Unapređenje bezbjednosti građana i njihove imovine – prioritet je u radu PU Foča, koja od početka godine bilježi smanjenje stope kriminaliteta, što je rezultat pojačanih aktivnosti i rada na terenu.

-Ukupno stanje bezbjednosti je zadovoljavajuće, broj narušavanja javnog reda i mira je u stalnom opadanju, oblast bezbjednosti saobraćaja možemo ocijeniti dobrom, jer imamo veoma mali broj nezgoda sa teškim posljedicama po lica, a iz oblasti kriminaliteta bilježimo smanjenje krivičnih djela i odsustvo onih krivičnih djela koja izazivaju uzmenirenost građana-istakao je načelnik Odjeljenja policije PU Foča, Voislav Krunić.

U okviru obilježavanja krsne slave, PU Foča tokom cijele sedmice organizovala je niz aktivnosti, kao što je dobrovoljno darivanje krvi, a najmlađim sugrađanima otvorila je vrata i upoznala ih o opremi koju koristi u redovnim i specijalnim aktivnostima. Danas su prislužili svijeće i odali počast stradalim pripadnicima policije ispred novoizgrađenog spomenika, a u zgradi Uprave obavljen je slavski obred.

Последњи текстови

Кунарац: Трговине да не раде недјељом, поштовати скупштинске одлуке

Одборник у Скупштини општине Фоча Сребренко Кунарац сматра да трговине не би требало да наставе са радом недјељом од 6.00 до 12.00...

Радно вријеме недјељом од 6.00 до 12.00 часова

Радно вријеме трговинских и других радњи и након 1.октобра биће од 6.00 до 22.00 часа, а недјељом од 6.00 до 12.00 часова,...

Музеј Старе Херцеговине Фоча- Изложба “Невесињска олимпијада”

У галерији Музеја Старе Херцеговине  биће отворена изложба „Невесињска олимпијада“ коју је у току прошле године приредио Музеј Херцеговине у Требињу.

Удружење РВИ: Продужен рок за подношење захтјева за стамбено збрињавање

Из Удружења ратних војних инвалида Фоче обавијестили су ратне војне инвалиде од прве до четврте категорије и чланове породица погинулих бораца да...

Ђокић: Социјалисти се залажу за економски развој и нова радна мјеста

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић поручио је у Фочи да се ова странка залаже за економски развој који ће довести до социјалне...