Насловна Спорт Rade Krunić na korak do Crvene zvezde

Rade Krunić na korak do Crvene zvezde

14 C
Foča

Gost današnjeg izdanja emisije Sportski mozaik bio je fudbaler Rade Krunić. Obzirom da je sada slobodan igrač, razgovarali smo sa njim o nastavku karijere, Crvenoj Zvezdi, Hellas Veroni, reprezentaciji Bosne i Hercegovine te i o niz drugih zanimljivih stvari vezanih za fudbal.

Srbijanski mediji već su Vas preselili na Marakanu. Da li je istina da ste postigli dogovor sa Crvenom Zvezdom?

– To je pitanje koje mi često postavljaju poslednjih dana. Situacija je, moram priznati malo delikatna. Na neki način sam se i dogovorio sa „crveno-belima“ ali ne mogu još uvijek reći da je i zvanično sve riješeno. Čekam još uvijek da vidim šta će biti sa ponudama koje sam dobio iz inostranstva i ukoliko ne bude ništa što bi zadovoljilo moje apetite, mogu reći da se od proljeća 99 posto selim u Ljutice Bogdana.

Šta se na kraju desilo sa Hellas Veronom? Predugovor je bio potpisan.

– Ispali su veoma nekorekti prema meni. Moje mišljenje je da me nisu baš upotpunosti željeli u ekipi. Nisu ispoštovali bukvalno ništa od onoga što smo se dogovorili. Istina, pozvali su oni mene sad na pripreme, imam priliku da odem u Italiju, ali ja sam to odbio. Sada čekam raskid ugovora i od januara sam i zvanično slobodan igrač.

Kažu da je talenat, uz rad presudan da bi se napravila dobra karijera. Da li je to, po Vašem mišljenju, baš tako?

– Po mom mišljenju najvažniji je faktor sreće. Talenat je veoma bitan, važan je i rad, psiha, spremnost na odricanje, ali bez sreće se ništa ne može napraviti. Ima dosta primjera koji to pokazuju.

Kolika je zaista uloga menadžera u današnjem vremenu? Svjedoci smo da postoje igrači koji imaju i talenat i dosta rade, ali su opet stavljeni iza onih koji imaju jake menadžere koji ih „guraju“ u prvi plan. Ne igraju, čini se, baš uvijek najbolji.

– Ja nemam jake menadžere tako da možda nisam mjerodavan da pričam na tu temu. Sve što sam do sada postigao i u Donjem Sremu i u mladoj reprezentaciji BiH postigao sam svojom zaslugom, bar ja tako mislim, a ne zbog toga što me neko ubacivao „preko veze“. Ali, ima svega.

Ima dosta fudbalera iz Foče koji su imali priliku da se pokažu i izvan našeg grada, ali prosto nisu uspjeli. Kao razlog, često se navodi naš mentalitet i nostalgija. Šta mislite Vi o tome?

Mislim da je to stvarno jedini problem igrača sa ovih prostora. Ja sam igrao u Foči od malih nogu i znam da ima veliki broj fudbalera koji su vrhunskog kvaliteta, ali koji, na žalost, nisu napravili ono što su mogli. Odlazak od kuće i nostalgija su im najveći problem. Na sreću, ja nisam imao tih problema. Sa kim god sam pričao, svi su se čudili kako sam se ja, kao mlad igrač, tako brzo snašao u Pećincima.

Nezaobilazno pitanje je, naravno, Sutjeska. Da li ste pratili rezultate Vašeg matičnog kluba u jesenjem dijelu prvenstva i obzirom na trenutni poredak, smatrate li da Sutjeska može u Premijer ligu Bosne i Hercegovine naredne godine?

– Naravno da jesam. Na početku su bilježili stvarno loše rezultate, ali dolaskom Miljana Radanovića igrači su „eksplodirali“, uspio je izvući maksimum iz njih. Zašto da ne bi mogli i u Premijer ligu? Svi trebamo da težimo tome da Foča kao grad, koji ima odličnu sportsku infrastrukturu ima premijerligaša. Po mom mišljenju,  ljudi samo trebaju više da se angažuju i da pomognu Sutjesci u tome da ostvare cilj koji su postavili pred sebe.

I dok čeka na novi angažman, Rade Krunić boraviće u Foči, gdje će zajedno sa porodicom i prijateljima i proslaviti predstojeće praznike.

Посљедњи текстови

Вечерас годишњи концерт Основне музичке школе

У Градском позоришту у Фочи вечерас ће бити одржан годишњи концерт фочанске Основне музичке школе, на коме ће наступити више од 60...

Пионири Сутјеске најбољи у лиги Херцеговине

Пионири Фудбалског клуба Сутјеска освојили су прво мјесто у подручној лиги Херцеговине. Млади таленти из Фоче на десет утакмица...

Без струје сутра дио горњег Обилићева и Козја Лука са околином

Због санације нисконапонске мреже сутра ће без напајања електричном енергијом бити дио горњег Обилићева. Струје неће бити од 9.00...

Отворена изложба о Овчарско-кабларској “Светој Гори”

Српски манастири Овчарско-кабларске клисуре вијековима су чувари  вјере и националног идентитета, а својом мјешавином умјетничких стилова из разних историјских епоха свједоче о...

Наредна два дана у Биоковима прекиди у електроснабдијевању

На подручју Биокова наредна два дана долазиће до прекида у електроснабдијевању у периоду од 9.00 до 15.00 часова. Потрошачи...