Насловна Друштво Ratnom vojnom invalidu izgorio stan

Ratnom vojnom invalidu izgorio stan

28 C
Foča

Četvoročlanoj porodici nezaposlenog ratnog vojnog invalida iz Foče Dragana Starovića, kojoj je u požaru uništen stan, neophodna je pomoć.

Garež od zapaljenog dimnjaka izazvala je u noći između 7. i 8. novembra požar u stanu, koji se nalazi u prizemlju dvoetažne kuće u naselju Gornje Polje. U prizemlju kuće tada nije bilo nikoga.

“Bili smo na selu, dolazili su vatrogasci i policija, mi smo stigli ujutro i zatekli uništen stan. Dimnjak se zapalio, pala je garež, od velike temperature je tinjalo i unutra se zapalilo i sve izgorjelo. Gdje vatra nije dohvatila, od velikog dima i jake temperature sve se topilo. Uništen je kompletan namještaj i elektro-instalacije”, kaže Starović.

On kaže da predstoji dosta posla i ističe da su u pomoć pritekli prijatelji, rodbina i komšije koji mu pomažu radom, ali i finansijski.

Starovic slika 2
“Moramo prvo sve da raščistimo, da istjeramo garež. Uništeni su i prozori, vrata, patosi, bijela tehnika, svuda se uvukla garež”, kaže Starović.

Starović kaže da nikada nije tražio pomoć od nadležnih i uspijevao je svojim radom da obezbijedi egszistenciju porodici, ali da se sada nada da neće izostati podrška institucija jer će u suprotnom teško uspjeti da se izbori sa životnom nedaćom.

Oboje supružnika su bez posla, jednu kćerku školuju, a druga je nedavno počela da radi.

Посљедњи текстови

Бригу о оралном здрављу почети од малих ногу

Брига о оралном здрављу треба да почне од најраније животне доби, како би се обољења зуба спријечила и излијечила на вријеме, поручено...

Челебићи и Мештревац сутра без струје

Подручје Челебића и Мештревца сутра ће бити без напајања електричном енергијом у временском периоду од 10.00 до 14.00 часова.

ЦКИ Фоча: Школа сликања за љубитеље умјетности

Центар за културу и информисање организовао је радионицу „Школа сликања“ у којој су учествовали ученици фочанских основних и средњих школа, као и...

Без струје сутра дио Доњег Поља

Без струје ће сутра од 9 до 15 часова бити дио Доњег Поља иза бензинске пумпе, у улицама Дејтонска и Младе Босне.

Прослављена крсна слава спомен-цркве у Горњој Јошаници

Светом литургијом и славским обредом спомен-црква Светих Ћирила и Методија у Горњој Јошаници прославила је своје небеске заштитнике. Бројни православни вјерни народ...