Насловна Izbori Rezultati glasanja u Foči

Rezultati glasanja u Foči

7.9 C
Foča

Prema utvrđenim rezultatima Centralne izborne komisije BiH, u opštini Foča na proteklim opštim izborima glasala su 10.822 birača, od 16.856 upisanih u centralni birački spisak.

Za srpskog člana Predsjedništva BiH, kandidat SNSD-a, DNS-a, SP-a Milorad Dodik u Foči je dobio 5.805 glasova, a kandidat Saveza za pobjedu Mladen Ivanić 4.375.

U izborima za predsjednika Republike Srpske, za kandidata SNSD-a, DNS-a, SP-a Željku Cvijanović glasalo je 4.998 Fočaka, a za kandidata Saveza za pobjedu Vukotu Govedaricu 4.739.

Kada je riječ o Parlamentarnoj skupštini BiH, po broju glasova u Foči prvi je SNSD sa 3.598 glasova, slijede SDS lista sa 2.946, DNS 1.784, SP 655, PDP 622, SDA 143 glasa.

SNSD je dobio najviše glasova i za Narodnu skupštinu Republike SRpske 3.251.

Za kandidate SDS-a za narodne poslanike u Foči je glasao 1.871 birač, DNS je dobio 1.598 glasova, SP 1.240, NDP 1.084, PDP 429, Ujedinjena Srpska 339,  Zajedno za BiH 131 glas.

U novom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske, Foča će, prema utvrđenim rezultatima CIK-a BiH, imati jednog poslanika, a to je Spomenko Stojanović iz DNS-a.

Последњи текстови

Повећан број пацијената са симптомима респораторних вирусних инфекција

Протеклих дана у Дому здравља у Фочи повећан је број пацијената који се јављају са симптомима респораторних вирусних инфекција. Како су...

Утврђен термин седмог ОК феста на Тјентишту

Седмо издање музичког фестивала Нектар ОК фест биће одржано на Тјентишту од 17. до 19. јула ове године, саопштили су данас организатори.

У понедјељак књижевно вече са Нелетом Карајлићем

У Градском позоришту у Фочи у понедјељак, 3. фебруара биће одржано књижевно вече са Нелетом Карајлићем. Познати музичар, композитор и писац...

Данас облачно

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати промјенљиво до претежно облачно и вјетровито вријеме, мјестимично са кишом и релативно...

Фочанске школе прославиле свог небеског заштитника

Славским обредом и богатим културно-забавним програмом ученици, наставници и професори фочанских основних школа и Средњошколског центра прославили су крсну славу и Дан школе, Светог Саву.