Насловна Друштво Ријешен проблем електрификације Индустријске зоне Брод

Ријешен проблем електрификације Индустријске зоне Брод

19.5 C
Foča

У Индустријској зони у Броду на Дрини код Фоче данас је озваничен завршетак програма електрификације, у оквиру којег су изграђене три трафостанице за шта је Влада Републике Српске издвојила 300.000 КМ.

За осам дрвопрерађивача, колико их тренутно послује у Индустријској зони, овим је коначно ријешен проблем слабог напајања струјом, који им је био главна кочница за ширење производних капацитета.

Начелник општине Фоча Радисав Машић напоменуо је да је укупна снага три трафостанице два мегавата, што је довољно за све привредне субјекте да могу несметано да развијају своју производњу.

„Ово је снажан допринос наше Владе и Министарства енергетике развоју индустрије на подручју наше општине. Вјерујемо да ће и убудуће бити оваквих пројеката подршке за индустријску зону, јер ово је капацитет који на бази прераде дрвета и његове финализације може запослити знатан број људи и ми мислимо да у том правцу развијамо нашу привреду “, рекао је Машић.

Он је навео да је у Индустријској зони потребно обезбиједити индустријску и техничку воду, заштиту од пожара, интерне путне комуниакције и њихову расвјету.

„Планирали смо већ неке пројекте и мислимо да то све завршимо током ове године“, рекао је Машић.

Горан Ђуковић, власник предузећа „Стандард“, једног од привредних субјеката у Индустријској зони, истиче да је учињен велики корак ка стварању нормалних услова за производњу.

„Ових осам привредних субјеката је већ учинило неке кораке у покретању производње и очекује се запошљавање у првој фази најмање сто радника,  а касније и знатно више. Надамо се да општинске структуре у сарадњи са нама привредницима, неће стати у рјешавању инфаструктурних проблема“, рекао је Ђуковић.

Он је навео да његово предузеће послује двије године.

„Тренутно имамо једну смјену и запошљавамо седам радника са тенденцијом увођења вишесмјенског рада и запошљавања у првој фази најмање 30 радника. Желимо да идемо у финализацију прераде дрвета, тако да бисмо могли заспослити знатно више радника“, истакао је Ђуковић.

Индустријска зона Брод формирана је на простору гдје је некада пословао угашени дрвни комбинат „Маглић“.

Посљедњи текстови

Требињка и Невесињац шампиони „Уличне трке кроз Фочу“

Сара Томић из Атлетског клуба „Требиње“ и Невесињац Урош Гутић који наступа за бањалучки Атлетски клуб „Борац“ побједници су „Уличне трке кроз...

Предавање ПУ Фоча у средњој школи

У Средњошколском центру одржано је предавање за ученике трећих разреда, које је организовала Полицијска управа Фоча на тему опасности посједовања и коришћења...

Млади музичари представили раскошан таленат фочанској публици

Ученици Основне музичке школе Фоча одржали су годишњи концерт и представили резултате рада у протеклих годину дана. У Градском позоришту наступило је...

Наставља се градња излетишта у Закмуру- трећа радна акција

Мјештани села Закмур и Oдбор за изградњу излетишта Бешће раван организују сутра трећу радну акцију за изградњу излетишта. Циљ...

Аутомобили, семафори, роботи, космонаути… Након двије године одржан маскенбал

Фочански Дјечији вртић “Чика Јова Змај” организовао је, након двије године паузе, традиционални дјечији маскенбал у којем је учествовало више од 300...