Насловна Друштво Sastanak načelnika sa mještanima: Posvetiti više pažnje Miljevini

Sastanak načelnika sa mještanima: Posvetiti više pažnje Miljevini

1.8 C
Foča

Načelnik opštine Radisav Mašić razgovarao je danas u Miljevini sa mještanima o problemu vodosnabdijevanja, kao i o drugim problemima koji otežavaju život u ovoj mjesnoj zajednici.

Vodosnabdijevanje Miljevine trenutno je uredno, a mještani se pribojavaju da će nakon kišnog perioda ponovo nastati problemi.

“Narod u Miljevini strahuje ako bi se dogodio ponovo sušni period da vode opet neće biti jer nije dokaptiran taj treći izvor koji spori ribnjak”, kaže mještanin Vjekoslav Škobo.

Sastanku sa mještanima prisustvovao je i Boško Ivanović, direktor preduzeća Konstruktor, koje je podizvođač radova na rekonstrukciji izvorišta Krupica. On je odbacio sumnje mještana da su prethodna dva mjeseca radovi izazvali nedostatak vode, navodeći da je sve rađeno pažljivo i pod stručnim nadzorom. Pojasnio je da će uz dogovor sa ribnjakom oko dokaptiranja i načina korišćenja trećeg kraka izvorišta, radovi biti završeni i da će biti dovoljno vode za Miljevinu i u sušnom periodu.

Načelnik opštine Radisav Mašić istakao je da je velika suša bila glavni uzrok nedostatka vode. On je naveo da je prioritet snabdijevanje građana pitkom vodom, te da će završetkom rekonstrukcije izvorišta biti obezbijeđene dovoljne količine vode.

“Sada je u Miljevini redovno vodosnabdijevanje, a voda je bakteriološki ispravna i sve analize govore da je tako bilo i u proteklom periodu. Miljevina će i u sušnom periodu ljeti imati uredno snabdijevanje vodom, mi ćemo to obezbijediti. Prioritet je snabdijevanje građana vodom, a sve drugo je manje bitno, ali naći će se rješenje da ostane i ribnjak, jer je to kapacitet o kojem se mora voditi računa. Imamo način da to riješimo i građani ne treba o tome da razmišljaju, obezbijedićemo da vode u sušnom periodu bude dovoljno”, naveo je Mašić.

Vjekoslav Škobo kaže da mještani vjeruju načelniku Mašiću.

“Načelnik nam je obećao, mi njemu vjerujemo i nadamo se da će održati riječ”, rekao je Škobo.

Na sastanku, koji je održan u prostorijama mjesne zajednice, razgovaralo se i o ostalim problemima u ovom naselju i okolnim selima.

“Zaista, to je jedna od naših najvećih mjesnih zajednica u kojoj je dosta problema i lokalna zajednica joj treba posvetiti više pažnje. Nekada je bila rudarsko naselje i zadržala je iz tog vremena neke navike i način života, a sada je to mnogo drugačije i problemi su se akumulirali. Veliki problem na koji mještani ukazuju su česti prekidi u elektrosnabdijevanju. Mještanima sam prenio informaciju iz nadležnog preduzeća da će zimus imati uredno snabdijevanje električnom energijom, da će biti urađeno sve što je potrebno da se stabilizuje napon i da struja u Miljevini bude redovna”, rekao je Mašić.

Na sasatnku je razgovarano i o čišćenju lokalnih puteva u zimskom periodu, posebno pravaca prema Borjanicama i Gornjem Budnju.

Načelnik Mašić je naveo da će se programom čišćenja puteva predvidjeti da se ta dva pravca, kao i ostali putevi na području ove mjesne zajednice, redovnije održavaju.

Последњи текстови

У понедјељак обустава саобраћаја у Улици Петра Кочића, у сриједу у дијелу Крајишке улице

Због санације коловоза, у понедјељак, 9. децембра, од 8.00 до 20.00 часова Улица Петра Кочића биће затворена за саобраћај.

Централна манифестација МУП-а Српске у Фочи: Спас од дроге уз помоћ породице и полиције

Са централне републичке манифестација МУП-а Српске, која је данас одржана у Основној школи "Свети Сава" и Центру за културу и информисање у...

Књига „Светосавље и философија живота“ – расправа о идеји светосавља

Разговор о књизи „Светосавље и философија живота“ професора Богољуба Шијаковића, одржан је у просторијама Православно богословског факултета „Свети Василије Острошки“....

Облачно и мало топлије

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно и мало топлије у већини крајева, а у Сарајевско-романијској регији и у...

У Фочи отворен Корт маркет- посао за 40 радника

Комапнија „Фрукта трејд“ отворила је данас у Фочи свој 41. Корт маркет заједно са кафе рестораном у којима је посао добило 40...