Насловна Друштво СДП БиХ циља мјесто у фочанском парламенту

СДП БиХ циља мјесто у фочанском парламенту

-3.1 C
Foča

Предсједник Кантоналног одбора СДП-а БИХ Сарајево Дамир Машић посјетио је данас Општински одбор СДП-а у Фочи и са руководством и члановима разговарао о стању унутар организације, будућим циљевима и активностима, али и припремама за октобарске локалне изборе.

Машић је у Фочи истакао да је организационо јачање Социјалдемократске партије БиХ један од најважнијих задатака у наредном периоду, како би се што квалитетније припремили за локалне изборе. Сматра да недавно формирана Општинска организација ове партије у Фочи има добре шансе за напредак и раст.

-Желимо да наше програмске идеје и циљеве проширимо на цијелу територију БиХ, а посебно нам је драго када успостављамо нове организације. Једна таква је управо у Фочи и више смо него захвални овим људима који су се одважили да се у једном тешком периоду баве политички, на начин да почну да мијењају ствари у својим срединама. Свака средина има простора за унапређење, тако и Фоча и увјерен сам да политичко дјеловање СДП-а може бити само на корист свих грађана Фоче-рекао је Машић.

Машић је испред Кантоналног одбора СДП-а БиХ Сарајево Општинској организацији у Фочи симболично уручио нов рачунар, пожељевши им успјех и добре резултате у наредном периоду, као и озбиљно политичко дјеловање након локалних избора.

-Имамо озбиљну екипу људи која ће се посветити раду и озбиљно рачунамо на присуство СДП-а и кроз скупштину општине Фоча, након локалних избора, а након тога и на партиципацију у власти-истакао је Машић.

Предсједник Општинске организације СДП БиХ у Фочи, Авдо Мулахасановић сматра да се упорним, искреним и поштеним радом свих чланова може доћи до доброг изборног резултата и раста у Фочи, а затим и до уласка у законодавну и извршну власт.

-Из дана у дан број људи расте, интересаната има и искрено се надам да ћемо коректним радом доћи до тог циља. Крећемо и радимо , јер октобар није тако далеко, а до тада можемо и морамо доста урадити-рекао је Мулахасановић.

Општинска организација СДП-а БиХ у Фочи поново је формирана крајем новембра прошле године. Иако обновљени на фочанској политичкој сцени, увјерени су да ће привући много нових људи, прије свега младих, али и оних који се нису до сада политички активирали.

Последњи текстови

Данас Васкршње задушнице

Српска православна црква и вјерници обиљежавају данас Велике или Васкршње задушнице, као знак сјећања на све преминуле, када се посјећују гробља и...

Вукови у Јечмиштима заклали три овце

У селу Јечмишта, у мјесној заједници Челебићи, вукови су заклали двије овце и јагње причинивши штету власнику Милошу Каровићу, који се годинама...

Спомен црква у Јошаници прикључена на електромрежу

Спомен црква Светих Ћирила и Методија у изградњи у фочанској мјесној заједници Јошаница прикључена је на електромрежу. Средства за...

Изведена монодрама „Мудри и јуначни војвода Јанко Катић“

Монодрама „Мудри и јуначни војвода Јанко Катић“, коју је написао врстан познавалац историје и познати српски књижевник Милован Витезовић,...

КУД „Фоча“: Чувари народне традиције

Културно-умјетничко друштво „Фоча“ већ девет година окупља дјецу и младе са циљем очувања и његовања традиције фолклора и народног стваралаштва. Редовни су...