Насловна Друштво СДС Фоча: Јавно објавити документ Програм реформи БиХ

СДС Фоча: Јавно објавити документ Програм реформи БиХ

16.8 C
Foča

Општинска организација СДС Фоча прикључила се прикупљању потписа у оквиру иницијативе „Имам право да знам“, а којом се тражи јавно објављивање Програма реформи БиХ, као и расправа о овом документу у Народној скупштини Републике Српске. На Градском тргу у Фочи прикупљају потписе грађана за објелодањивање Програма реформи БиХ, прије слања у Брисел.

Грађани Фоче и цијеле Републике Српске треба да знају шта пише у Програму реформи Босне и Херцеговине, који су потписали чланови Предсједништва БиХ, рекао је предсједник ОО СДС Фоча Миливоје Достић:

-То је основно људско право да грађани Фоче, Српске и цијеле БиХ знају шта пише у документу који се потписује у име свих нас, да буду информисани. О томе треба да се расправља у Народној скупштини РС. Ако Народна скупштина донесе одлуку о томе, ми ћемо да је поштујемо и ту нема никаквих проблема-рекао је Достић.

У СДС-у сматрају да што се више крије овај документ, то више буди сумњу да је у њему нешто што није у интересу грађана Српске, те позивају српског члана Предсједништва Милорада Додика да објелодани Програм реформи БиХ.

-Видјели смо да грађани Фоче дијеле наше мишљење о томе. Међутим, многи грађани би потписали петицију, али не желе да буду виђени, једноставно се боје из неких разлога-рекао је Достић.

Српска демократска странка покренула је прикупљање потписа за подршку иницијативи да документ Програм реформи БиХ, који је усвојило Предсједништво БиХ, одмах буде објављен и да прије његовог слања у сједиште НАТО-а мишљење да Народна скупштина Републике Српске. Петиција у општинама и градовима Српске трајаће до недјеље 15. децембра.

Последњи текстови

Сутјеска гостује Рудару – директно на РТРС ПЛУС

Фудбалери Сутјеске гостују сутра у Приједору екипи Рудара у оквиру 2. кола Прве лиге Републике Српске. Оба тима у...

Сунчано и спарно

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити сунчано и спарно вријеме, послије подне мјестимично са кишом и дневном температуром од...

Млади из Фоче, Устиколине и Горажда указали на еколошке проблеме

За очување ријеке Дрине потребно је што прије уклонити дивље депоније са обала и радити на повећању нивоа еколошке свијести грађана, поручили су учесници...

ТК “Фоча” организовао турнир за најмлађе чланове

На тениским теренима на фочанском Ушћу одржан је ревијални тениски турнир чланова Тениског клуба „Фоча“ узраста до 10 година, а најуспјешнији је...

Почиње Великогоспојински пост

За православне вјернике сутра почиње Великогоспојински пост којим се припремају за празник Успенија Пресвете Богородице - Велике Госпојине, који се слави 28....