Насловна Друштво СДС Фоча: Јавно објавити документ Програм реформи БиХ

СДС Фоча: Јавно објавити документ Програм реформи БиХ

-1.1 C
Foča

Општинска организација СДС Фоча прикључила се прикупљању потписа у оквиру иницијативе „Имам право да знам“, а којом се тражи јавно објављивање Програма реформи БиХ, као и расправа о овом документу у Народној скупштини Републике Српске. На Градском тргу у Фочи прикупљају потписе грађана за објелодањивање Програма реформи БиХ, прије слања у Брисел.

Грађани Фоче и цијеле Републике Српске треба да знају шта пише у Програму реформи Босне и Херцеговине, који су потписали чланови Предсједништва БиХ, рекао је предсједник ОО СДС Фоча Миливоје Достић:

-То је основно људско право да грађани Фоче, Српске и цијеле БиХ знају шта пише у документу који се потписује у име свих нас, да буду информисани. О томе треба да се расправља у Народној скупштини РС. Ако Народна скупштина донесе одлуку о томе, ми ћемо да је поштујемо и ту нема никаквих проблема-рекао је Достић.

У СДС-у сматрају да што се више крије овај документ, то више буди сумњу да је у њему нешто што није у интересу грађана Српске, те позивају српског члана Предсједништва Милорада Додика да објелодани Програм реформи БиХ.

-Видјели смо да грађани Фоче дијеле наше мишљење о томе. Међутим, многи грађани би потписали петицију, али не желе да буду виђени, једноставно се боје из неких разлога-рекао је Достић.

Српска демократска странка покренула је прикупљање потписа за подршку иницијативи да документ Програм реформи БиХ, који је усвојило Предсједништво БиХ, одмах буде објављен и да прије његовог слања у сједиште НАТО-а мишљење да Народна скупштина Републике Српске. Петиција у општинама и градовима Српске трајаће до недјеље 15. децембра.

Последњи текстови

Изложба фочанских средњошколаца: Рециклажом до умјетности

Да се отпад и материјали из природе могу претворити у нешто лијепо и корисно, изложбом скулптура израђених од рециклираног материјала показали су фочански средњошколци....

Јединствена фочанска природа на екранима Мадрида

Видео Туристичке организација Републике Српске „Ништа пуно али пуно више“ (Nothing much but much more) освојио је гран-при за најбољи туристички филм...

У недјељу откривање бисте професору Мићу Машићу

У Средњошколском центру у Фочи, у недјељу ће свечано бити откривена биста покојног професора Мића Машића, саопштено је из ове установе.

У недјељу Светосавска академија- златник за прву бебу

Општина Фоча и Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“, већ традиционално, уочи Савиндана, у недјељу 26. јануара, у Градском позоришту организоваће Светосавску академију.

Претежно сунчано

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно сунчано, а увече се очекује наоблачење. Вјетар ће...