Насловна Друштво SDS proslavio krsnu slavu Petrovdan: Prije 29 godina hrabro i odvažno krenuli...

SDS proslavio krsnu slavu Petrovdan: Prije 29 godina hrabro i odvažno krenuli u stvaranje Republike Srpske

37.6 C
Foča

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke u Foči proslavio je juče krsnu slavu Svete apostole Petra i Pavla Petrovdan, ali i 29 godina postojanja ove stranke.

Petrovdan je prilika da se sa članstvom sumiraju utisci o radu stranke u proteklom periodu i razmijene mišljenja o nastavku političkog djelovanja.

Čestitajući krsnu slavu svim članovima SDS-a predsjednik odbora u Foči Milivoje Dostić istakao je da je Srpska demokratska stranka prošla kroz unutarstranačke izbore, iz kojih je izašla jača i jedinstvenija: „Izabrali smo novog predsjednika stranke koji je dobio legitimitet da formira organe, a i izmjenama Statuta stranke njegova funkcija je ojačana. Napravljen mu je put i data istorijska šansa da stvari u Srpskoj demokratskoj stranci postavi na pravo mjesto, da ojača i modernizuje stranku, koja će biti pobjednička“.

sds slava 2

Prije 29 godina, na Petrovdan srpski narod je pozvao Srpsku demokratsku stranku na očuvanje srpskog nacionalnog interesa u Bosni i Hercegovini te na stvaranje Republike Srpske, istakao je bivši predsjednik SDS-a Vukota Govedarica: „Prije 29 godina ljudi koji su, prije svega, bili odvažni i hrabri krenuli su putem podviga koji se zove stvaranje Srpske demokratske stranke i stvaranje Republike Srpske. SDS je jedina politička partija koja je starija od Republike Srpske i koja je zajedno sa svojim rukovodstvom i sa svojim narodom izvojevala jednu od najvećih bitaka, a to je stvaranje Republike Srpske. Razlozi njenog postanka identični su razlozima njenog opstanka, a to znači da Republiku Srpsku moramo da čuvamo i pazimo. Koliko god je ona puta napadana spolja, napadnuta je i iznutra od onih političkih partija koje žele na sofisticiran način da okupiraju Republiku Srpsku i njene institucije, da naprave jedan podanički  narod a to srpski narod nije. Zbog toga će Srpska demokratska stranka da se bori i odupre problemima koji se nalaze pred srpskim narodom, pred Republikom Srpskom ali i pred SDS-om“, rekao je Govedarica.    

Naredne godine, kada će Srpska demokratska stranka obilježiti jubilej, 30 godina postojanja, održavaju se i lokalni izbori u Bosni i Hercegovini. Dostić ističe da će SDS u Foči spremno  i jedinstveno krenuti u predizbornu kampanju i građanima Foče ponuditi najbolje kandidate: „Lokalni izbori su naš prvi test. Ja sam ubjeđen da će Srpska demokratska stranka ponuditi najbolje kandidate i zajedno sa članstvom i građanima Foče stvarati bolji ambijent za život u našem gradu“, zaključio je Dostić.

Kako je istaknuto prilikom obilježavanja krsne slave, Srpska demokratska stranka je rođena na Petrovdan 12. jula 1990. godine, kao posljednja formirana nacionalna stranka na prostoru bivše federalne jedinice BiH i utoliko kao reakcija na prijeteće procese nastale u predvečerje raspada bivše Jugoslavije. Ona je nastala sa sviješću da srpsko nacionalno pitanje jeste i demokratsko pitanje, i kao takvo, pitanje opstanka Srba na ovom prostoru, rečeno je na proslavi Petrovdana.

Посљедњи текстови

Добротворна улична свирка за Ивану Бјелогрлић

Дјечија играоница „Звјездица“ организоваће сутра на Тргу краља Петра у Фочи добротворну  уличну свирку, на којој ће се прикупљати новчана средства за...

СРД „Младица“: Почиње школа риболова

Спортско-риболовно друштво „Младица“ организује бесплатну школу риболова за дјецу узраста од седам до 14 година, која ће почети у понедјељак, 2. августа.

ПУ Фоча: Прву половину године обиљежио повећан број саобраћајних несрећа

Полицијска управа Фоча у протеклих шест мјесеци евидентирала је 43 саобраћајне несреће више него у истом периоду прошле године. У благом порасту...

У Фочи велики одзив за потписивање петиције

Петицију против одлуке високог представника Валентина Инцка о наметању закона о кажњавању негирања геноцида у Фочи је од синоћ потписало више стотина...

Ђоковићев тениски центар помаже ТК “Фоча”

Бојан Божовић, спортски директор Тениског центра „Новак“ у Београду и власник Тениске академије „Божовић“ у Цириху најавио је сарадњу те двије познате...