Насловна Друштво Село за примјер: Сами одржавају локални пут

Село за примјер: Сами одржавају локални пут

7.4 C
Foča

Након што су недавно раскресали локални пут који води до њиховог села, мјештани Ђеђева код Фоче данас су са два трактора довезли абразивни материјал и лагеровали га поред пута на већим стрминама, да би у случају сњежених падавина били спремни да на вријеме поспу коловоз и одрже га проходним.

Мјештанин Анђелко Вељовић каже да су у данашњој акцији учествовали углавном млађи становници Ђеђева, те да у овом селу, као у ријетко којем, сами одржавају проходност свог пута не чекајући помоћ надлежних служби.

Ранијих година снијег су чистили импровизованим грталицама, направљеним од дебелих дасака, а Вељовић наводи да су прошле године сопственим средствима набавили нову грталицу, те да им општина увијек излази у сусрет и помаже најчешће са горивом.

“Свјесни смо да наш пут није приоритет, јер има спречих од нас, тако да смо још одавно одлучили да не чекамо када ћемо доћи на ред за чишћење, већ да сами бринемо о проходности, која је захваљујући нашем заједништву увијек обезбијеђена. Задовољни смо подршком општине, јер се никада нису оглушили на наш позив, када је потребно набавити гориво”, рекао је Вељовић.

Последњи текстови

Изложба фочанских средњошколаца: Рециклажом до умјетности

Да се отпад и материјали из природе могу претворити у нешто лијепо и корисно, изложбом скулптура израђених од рециклираног материјала показали су фочански средњошколци....

Јединствена фочанска природа на екранима Мадрида

Видео Туристичке организација Републике Српске „Ништа пуно али пуно више“ (Nothing much but much more) освојио је гран-при за најбољи туристички филм...

У недјељу откривање бисте професору Мићу Машићу

У Средњошколском центру у Фочи, у недјељу ће свечано бити откривена биста покојног професора Мића Машића, саопштено је из ове установе.

У недјељу Светосавска академија- златник за прву бебу

Општина Фоча и Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“, већ традиционално, уочи Савиндана, у недјељу 26. јануара, у Градском позоришту организоваће Светосавску академију.

Претежно сунчано

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно сунчано, а увече се очекује наоблачење. Вјетар ће...