Насловна Друштво Šeranić: Bolnica u Foči primjer kako treba raditi sa mladim kadrovima

Šeranić: Bolnica u Foči primjer kako treba raditi sa mladim kadrovima

1.8 C
Foča

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić izjavio je danas, nakon posjete Univerzitetskoj bolnici Foča, da je ova ustanova, kao baza Medicinskog fakulteta, primjer drugim zdravstvenim ustanovama u Srpskoj kako treba i stručno i naučno usmjeravati i usavršavati mlade ljekare.

“Ovdje imamo i Medicinski fakultet i fočanska bolnica radi veoma dobru stvar, a to je da mlade kadrove koji se školuju na fakultetu odmah preuzima i daje im mogućnost, ne samo stručnog, već i naučnoistraživačkog usavršavanja, čime mlade ljude motiviše da se zadrže ovdje”, rekao je Šeranić.

On je naveo da je sa rukovodstvom fočanske bolnice razgovarao o organizaciji bolničkog sektora u Srpskoj, a podsjetio je i na ulaganja Vlade u ovu ustanovu, zahvaljujući čemu su svi paviljoni dobili novu termo-fasadu, vanjsku stolariju i krovni pokrivač.

“Vlada Srpske je u proteklih osam godina uložila oko 15 miliona KM, a u narednom periodu u modernizaciju bolnice uložiće još 15 miliona da bi unaprijedila rad ove ustanove i stanovništvu omogućila još kvalitetniju zdravstvenu zaštitu”, istakao je Šeranić.

Nakon utopljavanja na red je došlo i opremanje i modernizacija, za šta je Vlada Srpske odobrila sredstva, a direktor Univerzitetske bolnice Radmil Marić kaže da se time otvaraju nove mogućnosti za dalji razvoj, posebno hirurškog bloka.

ministar seranic 2
“Ova modernizacija sa angio-salom i svim ostalim nudi varijante u daljem razvoju vaskularne hirurgije, koja se odnosi na endovaskularnu hirurgiju”, istakao je Marić.

On je naveo da će zdravstveni sistem Srpske tražiti promjene kada je riječ o njegovoj stabilizaciji.

“Ovakvi razgovori sa ministrom, a kasnije i kroz razgovore ekspertskih timova, pravi su put da se analizira stanje, gdje se nalazimo i šta možemo da očekujemo i da stvorimo funkcionalan sistem u kome će Univerzitetska bolnica Foča sigurno imati značajno mjesto”, rekao je Marić.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо Вас да унесите свој коментар!
Молимо Вас, овдје унесите своје име

Последњи текстови

Студенти сувим оброцима даривали слијепа и слабовида лица

Студенти који су смјештени у Студентском дому у Фочи даривали су Међуопштинску организацију слијепих и слабовидих лица са 220 комада конзерви, које ће бити...

Ивана Бјелогрлић данас путује на лијечење у Париз

Трогодишња Ивана Бјелогрлић, са родитељима Нином и Јеленком, данас путује у Париз, гдје би требала да настави лијечење, саопштила је породица на фејсбук страници „Помозимо...

У понедјељак обустава саобраћаја у Улици Петра Кочића, у сриједу у дијелу Крајишке улице

Због санације коловоза, у понедјељак, 9. децембра, од 8.00 до 20.00 часова Улица Петра Кочића биће затворена за саобраћај.

Централна манифестација МУП-а Српске у Фочи: Спас од дроге уз помоћ породице и полиције

Са централне републичке манифестација МУП-а Српске, која је данас одржана у Основној школи "Свети Сава" и Центру за културу и информисање у...

Књига „Светосавље и философија живота“ – расправа о идеји светосавља

Разговор о књизи „Светосавље и философија живота“ професора Богољуба Шијаковића, одржан је у просторијама Православно богословског факултета „Свети Василије Острошки“....