Насловна Друштво Слиједи ново прање и дезинфекција улица

Слиједи ново прање и дезинфекција улица

25.3 C
Foča

У општини Фоча у кућној изолације је 140 лица, која су добро и без симптома на вирус корона. Смањује се број особа којима је прописана изолација, док је рјешење о кућној изолацији престало да важи за три особе. У понедјељак се очекује завршетак кућне изолације за око 40 грађана Фоче, истакнуто је на сједници Општинског штаба за ванредне ситуације.

Начелник општине Фоча Радисав Машић очекује да ће најављено проглашење ванредног стања у Републици Српској допринијети ефикаснијој борби против вируса корона и побољшању епидемиолошке ситуације.

-Сву одговорност и надлежност за провођење одлука Владе Републике Српске у локалној заједници преузма Кризни штаб. То значи да ћемо бити ефикаснији и издавати наредбе које ће морати стриктно да се поштују. Наредних петнаест дана заиста морамо да будемо крајње одговорни, јер је сада главни удар. Потребно је поштовати све мјере и што је могуће више избјегавати контакте, те остајати код куће-рекао је Машић.

У циљу даљег превентивног дјеловања сутра ће у Фочи почети поновно прање и дезинфекција улица.

-У вријеме полицијског часа почеће прање градског трга и улица, а опраћемо и простор испред Универзитетске болнице и Дома здравља. Након тога поново ћемо дезинфиковати све хаусторе у стамбеним зградама-рекао је Машић.

Он је позвао Заједнице етажних власника да одржавају хигијену заједничких просторија.

-Ангажовали смо велики број људи који ће да дезинфикују заједничке просторије у стамбеним зградама. Дезинфекција ће бити бесплатна, али је потребно да Заједнице етажних власника  очисте заједничке просторије прије дезинфекције-рекао је Машић.

Машић је позвао предсједнике Савјета мјесних заједница да буду на услузи грађанима старијим од 65 година, те им у сарадњи са Центром за социјални рад помогну при достављању лијекова и намирница.

-Они су изабрани као представници својих мјесних заједница и треба да помажу људима који живе у њима. Не знам зашто појединим предсједницима мјесних заједница представља проблем ако их замолимо да однесу пакет хране онима којима је та услуга потребна, а има и оних који изричито не желе да помогну.  То није у реду и о томе ћемо говорити када све ово прође-рекао је Машић.

На састанку је истакнуто да у току јучерашњег дана није било кршења мјере кућне изолације, као и да су грађани поштовали забрану кретања.

Посљедњи текстови

СНСД Фоча: Три кандидата за посланике на предстојећим изборима

На предстојећим Општим изборима кандидати општинског одбора Савеза независних социјалдемократа Фоча за посланике у Народној скупштини Републике Српске биће Ненад Лаловић и...

Град уништио усјеве у Закмуру

           Фото: Илустрација Невријеме које је јуче захватило подручје Закмура нанијело је огромну штету на усјевима и воћњацима.

Аква парк “Ушће”: Базени од сутра раде од 9,00

Базени Аква парка „Ушће“ у Фочи од сутра ће радити од 9,00 до 19,00 часова. Како је саопштила Управа...

Због обиљежавања паркинг простора уклонити возила из Шантићеве улице

Општинско Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове саопштило је да су за сутра планирани радови на обиљежавању паркинг простора у Шантићевој...

Нова туристичка атракција у Фочи

Нови туристички производ Фоче је вожња Дрином кајацима и кануима. То је данас промовисано организацијом „Кајак кану Дрина феста“, чиме се жељело...