Насловна Друштво Служена вечерња богослужења и наложени бадњаци

Служена вечерња богослужења и наложени бадњаци

-5 C
Foča

На подручју Фоче испред православних храмова вечерас су, након вечерњих служби, у присуству великог броја вјерника, наложени бадњаци.

Након што је у Храму Светог Николе освештан и наложен бадњак, приређен је ватромет у порти храма.

Бадњаци су освештани и наложени и испред Светосавског храма, највеће православне светиње у БиХ, a небо изнад Храма обасјао је величанствен ватромет.

Фочански пароси позвали су Фочаке да у миру, љубави и толеранцији проведу Божић.

У Фочи ће божићна литургија бити служена у поноћ у Светосавском, Храму Светог Василија Острошког и Светог Петра Цетињског на Велечеву, као и у Храму Светог Илије у Миљевини, а у 5.00 часова ујутро у Храму Светог Николе.

 Српска православна црква прославља данас Бадњи дан, припремајући се за најрадоснији хришћански празник Рођење Исуса Христа – Божић.

Службама бденија и паљењем бадњака у православним храмовима најављује се Рођење Спаситеља чији се долазак на свијет слави као почетак новог времена и као најрадоснији догађај за хришћанство.

Бадњак представља симбол дрвета које су, како каже предање, пастири донијели Јосифу и Марији да заложе ватру и загрију пећину у којој је рођен Исус.

Бадњак се пали уочи празника и гори до Божића када се објављује радост Христовог Рођења.

Последњи текстови

Почиње вакцинација против сезонског грипа

Регионални центар Института за јавно здравство Фоча набавио је 1.200 доза вакцина за бесплатну вакцинацију, те 150 доза комерцијалне вакцине.

Учесници избора у Фочи оцјењују резултате

У будућем сазиву фочанског парламента одборнике ће, на основу прелиминарних и још непотпуних резултата локалних избора, имати девет странака.

УБ Фоча: Контакт телефони за информације о стању хоспитализованих

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске објавило је контакт бројеве телефона здравствених установа посредством којих грађани могу добити информације у вези...

ПУ Фоча: Обиљежен Аранђеловдан

Полицијска управа Фоча, у складу са епидемиолошком ситуацијом, обиљежила је крсну славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Аранђеловдан. У Храму...

Радовић:Будућност дјеце једина инвестиција друштва која се исплати

Комплетна друштвена заједница, појединци и институције које се баве дјецом дужне су радити и доносити одлуке које су најбоље за дијете и...